Ceaușescu kémfőnökének történetét dolgozza fel az HBO Max az egyik utolsó közép-kelet-európai sorozatában

2022. szeptember 27. – 16:49

Ceaușescu kémfőnökének történetét dolgozza fel az HBO Max az egyik utolsó közép-kelet-európai sorozatában
Fotó: HBO Max

Másolás

Vágólapra másolva

Romániai és magyarországi helyszíneken forog az HBO Max új sorozata, a hidegháború idején játszódó Spy/Master, írja a Variety. Az egyelőre kérdéses, hogy a Nicolae Ceaușescu diktátor fiktív tanácsadójáról szóló kémsorozat látható lesz-e majd a gyártó országokban, az HBO Max ugyanis 2023 nyarán megszűnik.

A hat 50 perces részből álló sorozat az HBO romániai forgatókönyv-pályázatán nyert terv alapján készül, és ez lesz az egyik utolsó a streaming-csatorna közép-kelet-európai produkciói közül, miután a Warner Bros Discovery bejelentette, hogy leállítja az eredeti tartalmak gyártását ebben a régióban is, a skandináv országok, valamint Törökország és Hollandia mellett.

A Spy/Master története nyomokban Ion Mihai Pacepa Egyesült Államokba szökött román hírszerző tiszt életére emlékeztet. Főszereplője Victor Godeanu, akit a God’s Own Country című brit romantikus drámából és a RUXX című román sorozatból ismert Alec Secăreanu alakít. Ő Nicolae Ceaușescu „jobbkeze”, valójában kettős ügynök, és még azelőtt el kell menekülnie Romániából, hogy főnöke ezt megtudná. Egy németországi diplomáciai út alkalmával elérkezettnek látja a pillanatot arra, hogy Amerikába szökjön, ehhez azonban meg kell szabadulnia a KGB és a Securitate nyomában loholó ügynökeitől (Ana Ularu és Laurențiu Bănescu), és az is nyomasztja, hogy otthon maradt családját ezzel halálos veszélynek teszi ki. A kalandban volt szerelme, egy Stasi-ügynök (Svenja Jung) és egy CIA-ügynök (Parker Sawyers) segíti.

A forgatókönyvet Adina Sădeanu és Kirsten Peters írták, a rendező Christopher Smith (Temple, Alex Rider), az operatőr Ben Wheeler (The Tourist, The Baby) és Fillenz Ádám (Hier, Battle: Freestyle). Az HBO Max részéről a vezető producerek Antony Root és Johnathan Young, a kreatív producer Ioanina Pavel, a produkcióban Magyarországról a Proton Cinema (Petrányi Viktória és Sós Judit), Romániából pedig a Mobra Films (Tudor Reu) vesz részt.

„A Spy/Master jelenleg a legnemzetközibb tartalmunk. Többnyire angol dialógus lesz benne, igazi »East meets West« produkció a tartalomtól, az alkotókon át a díszletig. Míg a zsáner ismerős, a szereplők és a dilemmáig váratlanok és újak” – idézi a Variety Johnathan Young vezető producert.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!