Ceaușescu kémfőnökének történetét dolgozza fel az HBO Max az egyik utolsó közép-kelet-európai sorozatában

2022. szeptember 27. – 16:49

Ceaușescu kémfőnökének történetét dolgozza fel az HBO Max az egyik utolsó közép-kelet-európai sorozatában
Fotó: HBO Max

Másolás

Vágólapra másolva

Romániai és magyarországi helyszíneken forog az HBO Max új sorozata, a hidegháború idején játszódó Spy/Master, írja a Variety. Az egyelőre kérdéses, hogy a Nicolae Ceaușescu diktátor fiktív tanácsadójáról szóló kémsorozat látható lesz-e majd a gyártó országokban, az HBO Max ugyanis 2023 nyarán megszűnik.

A hat 50 perces részből álló sorozat az HBO romániai forgatókönyv-pályázatán nyert terv alapján készül, és ez lesz az egyik utolsó a streaming-csatorna közép-kelet-európai produkciói közül, miután a Warner Bros Discovery bejelentette, hogy leállítja az eredeti tartalmak gyártását ebben a régióban is, a skandináv országok, valamint Törökország és Hollandia mellett.

A Spy/Master története nyomokban Ion Mihai Pacepa Egyesült Államokba szökött román hírszerző tiszt életére emlékeztet. Főszereplője Victor Godeanu, akit a God’s Own Country című brit romantikus drámából és a RUXX című román sorozatból ismert Alec Secăreanu alakít. Ő Nicolae Ceaușescu „jobbkeze”, valójában kettős ügynök, és még azelőtt el kell menekülnie Romániából, hogy főnöke ezt megtudná. Egy németországi diplomáciai út alkalmával elérkezettnek látja a pillanatot arra, hogy Amerikába szökjön, ehhez azonban meg kell szabadulnia a KGB és a Securitate nyomában loholó ügynökeitől (Ana Ularu és Laurențiu Bănescu), és az is nyomasztja, hogy otthon maradt családját ezzel halálos veszélynek teszi ki. A kalandban volt szerelme, egy Stasi-ügynök (Svenja Jung) és egy CIA-ügynök (Parker Sawyers) segíti.

A forgatókönyvet Adina Sădeanu és Kirsten Peters írták, a rendező Christopher Smith (Temple, Alex Rider), az operatőr Ben Wheeler (The Tourist, The Baby) és Fillenz Ádám (Hier, Battle: Freestyle). Az HBO Max részéről a vezető producerek Antony Root és Johnathan Young, a kreatív producer Ioanina Pavel, a produkcióban Magyarországról a Proton Cinema (Petrányi Viktória és Sós Judit), Romániából pedig a Mobra Films (Tudor Reu) vesz részt.

„A Spy/Master jelenleg a legnemzetközibb tartalmunk. Többnyire angol dialógus lesz benne, igazi »East meets West« produkció a tartalomtól, az alkotókon át a díszletig. Míg a zsáner ismerős, a szereplők és a dilemmáig váratlanok és újak” – idézi a Variety Johnathan Young vezető producert.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!