Szucher Ágnes dokumentumfilmjét díjazták a 18. BuSho Fesztiválon

2022. szeptember 5. – 13:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című 5 perces alkotását a 18. BuSho Fesztivál animációs kategóriájában díjazta egy nemzetközi zsűri – közölte a hírt a Filmtett.

A 2021-es Filmtett Workshop alatt, kézirajz-alapú animációs technikával készült rövidfilm a világjárvány magánéleti hatásait dolgozza fel. Korábban a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) a helyi versenyprogramban a zsűri különdíját kapta meg, júliusban a Filmul de Piatră fesztiválon is elismerték.

A hétvégén záródó BuSho filmfesztivál nagydíja, az Arany BuSho Mehdi Fikri Descente című francia filmjéé lett. Az Ezüst BuSho-t Saulius Baradinskas Techno, Mama című, 18 perces litván filmje kapta meg, a Bronz BuSho-t M. Tóth Géza Mitch Match sorozata vitte el.

A BuSho nemzetközi rövidfilmfesztivált 2004 óta szervezik meg rendszeresen szeptember elején Budapesten. A versenyprogramba idén 65 filmet válogattak be 21 országból, köztük 9 kísérleti, 11 animációs és 45 fikciós filmet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!