Al di Meola lesz a sztárfellépője a kedden kezdődő Harmonia Cordis gitárfesztiválnak

2022. augusztus 8. – 18:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Al di Meola lesz az augusztus 9-14. között 17. alkalommal megszervezett Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál sztárfellépője, tájékoztatnak a szervezők. A fesztivál két városban, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen zajlik majd, és számos fellépővel várja a gitárzene rajongóit. A koncerteken kívül mesterkurzusokat és versenyeket is tartanak. A belépés ingyenes minden koncertre.

Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában és várban lesznek a koncertek, a Kultúrpalotában emellett workshopokat és versenyeket tartanak, míg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen mesterkurzusoknak ad majd helyet. Székelyudvarhelyen a Művelődési házban zajlanak majd a koncertek.

A fesztivál számos neves külföldi és hazai fellépővel várja a közönségét, akik közül valószínűleg Al di Meola, a gitárművészet világsztárja a legismertebb, aki augusztus 14-én, a marosvásárhelyi várban fog majd koncertezni. Rajta kívül Spanyolországból, Argentinából, Oroszországból, Görögországból, Ausztriából, Franciaországból, Németországból és Magyarországról is érkeznek fellépők. Olyan nevekkel várnak, mint a magyar származású Pusztai Antal, a francia Antoine Boyer és Samuelito, vagy az orosz Alexandr Misko & Dmitriy Toporov.

A részletes program a fesztivál Facebook oldalán elérhető.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!