Al di Meola lesz a sztárfellépője a kedden kezdődő Harmonia Cordis gitárfesztiválnak

2022. augusztus 8. – 18:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Al di Meola lesz az augusztus 9-14. között 17. alkalommal megszervezett Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál sztárfellépője, tájékoztatnak a szervezők. A fesztivál két városban, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen zajlik majd, és számos fellépővel várja a gitárzene rajongóit. A koncerteken kívül mesterkurzusokat és versenyeket is tartanak. A belépés ingyenes minden koncertre.

Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában és várban lesznek a koncertek, a Kultúrpalotában emellett workshopokat és versenyeket tartanak, míg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen mesterkurzusoknak ad majd helyet. Székelyudvarhelyen a Művelődési házban zajlanak majd a koncertek.

A fesztivál számos neves külföldi és hazai fellépővel várja a közönségét, akik közül valószínűleg Al di Meola, a gitárművészet világsztárja a legismertebb, aki augusztus 14-én, a marosvásárhelyi várban fog majd koncertezni. Rajta kívül Spanyolországból, Argentinából, Oroszországból, Görögországból, Ausztriából, Franciaországból, Németországból és Magyarországról is érkeznek fellépők. Olyan nevekkel várnak, mint a magyar származású Pusztai Antal, a francia Antoine Boyer és Samuelito, vagy az orosz Alexandr Misko & Dmitriy Toporov.

A részletes program a fesztivál Facebook oldalán elérhető.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!