Tigran Hamasyan dzsesszzongorista lesz a szerdán kezdődő Csíki Jazz sztárfellépője

2022. július 26. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennégy koncerttel és különböző kiegészítőprogramokkal, köztük táncperformansszal, jazzfestészettel, jazz kocsmával és zenés kézműves foglalkozásokkal várják a közönséget a két nap múlva kezdődő Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon, amelynek sztárfellépője Tigran Hamasyan dzsesszzongorista lesz – közölték a szervezők.

A szerdától vasárnapig tartó ötnapos seregszemle sztárfellépője a The Call Within című lemezét mutatja be. Tigran Hamasyan Örményországból indult, ma a világ legjelentősebb dzsesszfesztiváljainak vendége. Fellép többek között Budapest két legismertebb improvizációs csapata, a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, de koncertezik a Folkfantastic zenekar is.

A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitója után a Mikó-vár színpadára lép a Mara – Caue Project, Pocsai Kriszta és a Bágyi Balázs New Quartet. A szervezők meghívták még az Edina&Friends zenekart az RVQ – Radu Valcu Quintettet, a Grey Paris berlini triót, de közönség elé lép a Nat Osborn Band is.

Szombaton a fiatal francia énekesnőt, Camille Bertault-t hallhatja a közönség, majd a Hot Jazz Band koncertje következik. A fesztivál utolsó napján Danics Dóra (ének) és Sinha Róbert (gitár) koncertje lesz. Fellép még a Sárik Péter Trió, valamint Luiza Zan és Gyárfás István, míg Tigran Hamasyan Trio koncertje zárja a fesztivált.

A koncertek után, 23 órától minden napot egy jam session zár az ANT bárban.

A fesztivál teljes időtartama alatt lesz Jazz-painting, azaz festészet jazz zenére a Mikó-vár színpada mellett, a belső udvarban. Az akcióban a Nagy István Művészeti Középiskola néhány képzőművészeti szakos diákja fog reszt venni, akik a jazzfesztivál éppen zajló koncertjei alatt alkotnak. Az est végén a közönség megcsodálhatja a műalkotásokat, és a későbbiekben akár meg is vásárolhatja azokat.

A párhuzamosan zajló CAMP_Coexistence 2022 tánctábor résztvevői, profi táncosok csatlakoznak a jazzfesztiválhoz, hogy színesebbé tegyék a programot.

A teljes program megtalálható a www.jazzfestival.ro oldalon.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!