Tigran Hamasyan dzsesszzongorista lesz a szerdán kezdődő Csíki Jazz sztárfellépője

2022. július 26. – 11:55

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennégy koncerttel és különböző kiegészítőprogramokkal, köztük táncperformansszal, jazzfestészettel, jazz kocsmával és zenés kézműves foglalkozásokkal várják a közönséget a két nap múlva kezdődő Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon, amelynek sztárfellépője Tigran Hamasyan dzsesszzongorista lesz – közölték a szervezők.

A szerdától vasárnapig tartó ötnapos seregszemle sztárfellépője a The Call Within című lemezét mutatja be. Tigran Hamasyan Örményországból indult, ma a világ legjelentősebb dzsesszfesztiváljainak vendége. Fellép többek között Budapest két legismertebb improvizációs csapata, a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, de koncertezik a Folkfantastic zenekar is.

A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitója után a Mikó-vár színpadára lép a Mara – Caue Project, Pocsai Kriszta és a Bágyi Balázs New Quartet. A szervezők meghívták még az Edina&Friends zenekart az RVQ – Radu Valcu Quintettet, a Grey Paris berlini triót, de közönség elé lép a Nat Osborn Band is.

Szombaton a fiatal francia énekesnőt, Camille Bertault-t hallhatja a közönség, majd a Hot Jazz Band koncertje következik. A fesztivál utolsó napján Danics Dóra (ének) és Sinha Róbert (gitár) koncertje lesz. Fellép még a Sárik Péter Trió, valamint Luiza Zan és Gyárfás István, míg Tigran Hamasyan Trio koncertje zárja a fesztivált.

A koncertek után, 23 órától minden napot egy jam session zár az ANT bárban.

A fesztivál teljes időtartama alatt lesz Jazz-painting, azaz festészet jazz zenére a Mikó-vár színpada mellett, a belső udvarban. Az akcióban a Nagy István Művészeti Középiskola néhány képzőművészeti szakos diákja fog reszt venni, akik a jazzfesztivál éppen zajló koncertjei alatt alkotnak. Az est végén a közönség megcsodálhatja a műalkotásokat, és a későbbiekben akár meg is vásárolhatja azokat.

A párhuzamosan zajló CAMP_Coexistence 2022 tánctábor résztvevői, profi táncosok csatlakoznak a jazzfesztiválhoz, hogy színesebbé tegyék a programot.

A teljes program megtalálható a www.jazzfestival.ro oldalon.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!