Igen! Igen! Senki nem tud úgy szülinapozni, mint a sZempöl!

2022. július 11. – 15:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Senki nem tud úgy szülinapot ünnepelni, mint a sepsiszentgyörgyi sZempöl. A fennállásának 15. évfordulóját tartó zenekar elkészítette a néhány éve már játszott Igen-igen daluk videóklipjét. Itt lehet megnézni, és nem lesz nehéz megjegyezni a szövegét, gyakorlatilag mindössze két szóból áll, igen és nem, de igazából négyből, mert néhány jaj és mer' is belekeveredik az antidalba.

Bocsárdi Magor, a zenekar frontembere a Transtelexnek azt mondta, hogy kb. 2-3 éve játszák valamilyen formában az Igen-igent, de ez a verziója mindössze 4 napos.

„Nem vagyunk a legaktívabb zenekar, de az évfordulónk alkalmával gondoltuk, hogy megcsináljuk ezt a videóklipet – mondta Bocsárdi Magor a legújabb sZempöl-videóklipről. Korábban a Fekete Ember kapott még klipet 2016-ban, illetve a Bélavagyok 2017-ben. Az előző kettőhöz hasonlóan ezt is Bán József rendezte.

A Youtube-csatornájukon ezeken kívül még néhány koncertfelvétel érhető el, szóval azt is lehet mondani, hogy a sZempöl igazi koncertzenekar, és aki már volt koncertjükön, az biztosan megerősíti ezt a kijelentést.

A szülinapot hivatalosan már megünnepelték egy koncerttel pénteken a sepsiszentgyörgyi Szimplában, de ahogy fogalmaz, még készülnek majd ezzel-azzal. Legközelebb augusztus 4-én lehet majd őket meghallgatni a gyergyószentmiklósi Egyfeszten.

„Fúvós verzióval lépünk fel, ami egy viszonylag új projekt, sZempöl Brass Edition a neve. Eddig két koncertünk volt ebben a felállásban, legutóbb épp szombaton az Awake fesztiválon csatlakozott hozzánk 9 rézfúvós” – jegyzi meg. Állítása szerint a 2018-as Szent György Napokra találták ki ezt a projektet, bár azóta némileg változott a felállás, de a magját még mindig a rétyi fúvósok jelentik.

„Szeretnénk ezzel a felállással többet koncertezni” – mondja Bocsárdi Magor, és azt is megjegyzi, „lehet, hogy aktívabbak leszünk a közeljövőben, igaz, ezt már ígértük egy párszor”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!