Dalpremier a Transtelexen: hallgasd meg nálunk a Palma Hills legújabb számát!

2022. július 4. – 11:59

frissítve

Dalpremier a Transtelexen: hallgasd meg nálunk a Palma Hills legújabb számát!
Grafika: Tücske

Másolás

Vágólapra másolva

Surf címmel jelentetett meg új dalt a Palma Hills, amely a zenekar YouTube csatornáján hallgatható meg, és egy animációs klip is készült hozzá, rövidesen pedig minden fontosabb zenei streaming oldalon is elérhető lesz (mint például a Spotify vagy az Apple Music).

A székelyudvarhelyi zenekar legutóbb 2019 novemberében adott ki új dalt Tenger címmel, méghozzá magyar nyelven, ami akkor újsondonságnak számított a formáció történetében. Annak ellenére, hogy ez a dal most ismét angolul szólal meg, a közeljövőben több magyar dallal is készülnek – derül ki az új számukat beharangozó közleményből. De az elmúlt években nem csak a magyar nyelvű dalok írása számított újdonságnak a zenekar életében: 2021-től csatlakozott a csapathoz Kövecsi Norbert, aki billentyűn és gitáron játszik.

Az új dalok írása és felvételek készítése mellett az elmúlt időszakban újra koncertezni is kezdett a Palma Hills, tavasszal például egy rövid klubturné keretén belül több erdélyi és magyarországi helyszínen is hallhatóak voltak.

Az új dal témája a várokazás, amelyet az animáció szereplője testesít meg, a Surf cím pedig magában hordozza a dal hangulatát, dinamikáját. A szám mellé készült vizuális tartalom két csíkszeredai származású fiatal alkotása: Tücske készítette az illusztrációt, a munkáját pedig Hátszegi Zsolt animátor segítette. És íme az eredmény, ami elsőként a Transtelexen látható:


Mint Siklódi Bátor énekestől megtudtuk, már több mint két éve elkezdtek dolgozni az új anyagon, viszont a lehetőségeik korlátozottak voltak, mert egy adott időszakban – 2018 és 2021 között – a négy alapító tag az év nagyrészében Erdély és Magyarország négy különböző pontján tartózkodott.

„Nyaranta, amikor mindenki otthon volt a szülővárosunkban, Székelyudvarhelyen elkezdett újra beindulni a próbatermünk körüli élet, de ennek a folyamatosságát tördelte, hogy az év többi felében nem éltünk egy helyen. Ez áll a több évnyi inaktivitásunk hátterében is”

– mondta el. A dal zenei alapja a basszusgitár és a dob. Ráadásul igazi garázszenekarhoz méltó módon saját maguk rögzítették a felvételt, a próbatermük falai között – egyben feljátszva, ahogy a koncerteken. „Azelőtt meg sem fordult a fejünkben, hogy bevállaljunk olyasmit, hogy ne egy profibb stúdióban felvételezzünk. Az egész folyamat a hangtechnikusunk, Dobai Csaba hathatós közreműködésével zajlott”.

„Nyilván nem ok nélkül léteznek profi hangstúdiók, de nekünk sokat számított, hogy otthoni környezetben, a magunk tempójában tudtunk kiteljesedni. Ez létfontosságú volt ahhoz, hogy bele tudjuk vinni azt az energiát, amit az élőzene áraszt. Annak ellenére, hogy korábban dolgoztunk már jóval ”profibb„ körülmények között is, ezen a dalon éreztük először azt a nyers energiát, amit korábban még nem sikerült megörökítenünk egy felvételünkön sem. Már a keveretlen sávok önmagukban úgy szólaltak meg, hogy büszkén hallgattuk és mutogattuk az ismerőseinknek” – fejtette ki Siklódi, hogy mitől különleges ez a felvétel.

A Palma Hills zenekar 2012 februárjában alakult Székelyudvarhelyen, tagjai Butu Arnold (ének, gitár), Lukácsi Előd (gitár), Siklódi Bátor (basszusgitár, vokál), László Péter (dob) és Kövecsi Norbert (billentyű, gitár, vokál). Zenéjükre leginkább az indie, a blues rock és a garage volt hatással, ugyanakkor inspirálón hatott a ‘60 és ’70-es évek rock n roll-ja is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!