Lemondott Bocsárdi László a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségéről

2022. június 29. – 10:47

frissítve

Lemondott Bocsárdi László a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségéről
Bocsárdi László – Forrás: képernyőmentés a Szegedi Szabadtéri Játékok Youtube-videójából

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Bocsárdi László a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségéről, utódjának pedig Pál-Ferenczi Gyöngyit, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának színészét jelölte ki, aki megbízott igazgatóként vezeti az intézményt a következő évadban, írja a Háromszék napilap. Bocsárdi aligazgatóként folytatja a munkát.

Bocsárdi László a keddi évadzáró társulati gyűlést követően jelentette be a sajtónak, hogy megszakítja a menedzseri szerződését, amely jövő év októberében járna le. Az elmondása szerint már 2020-ban bejelentette, hogy 2023-tól nem folytatja a színházigazgatói munkát, mivel úgy érezte, frissíteni kellene a színház szemléletmódján. Ahhoz viszont, hogy a színház az erdélyi magyar színjátszás fontos intézménye maradhasson, szükséges az eddigi értékek ne vesszenek kárba, illetve olyan emberek kerüljenek a színház élére, akiknek van a következő időszakra vonatkozó víziójuk.

„Úgy döntöttem, hogy ha a színház társulatában találok olyan embert, aki áldozatot képes vállalni a társulatért és a színházért, ugyanakkor a társulat el tudja őt fogadni, komolyan tudja őt venni, akkor megpróbálkozom azzal, hogy a hátralevő évet átengedem az illetőnek, kezdjen el a színház ügyeivel foglalkozni, és én aligazgatóként segítek neki, hogy megismerje a színházvezetés csínját-bínját, tanácsokkal látom el, egyfajta biztonságot is nyújtok számára, és egy év után kiderül, hogy ez életképes-e vagy sem” – idézi a Háromszék Bocsárdit, aki 2006 óta irányította a Tamási Áron Színházat. Előtte 11 évig az intézmény művészeti vezetője volt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!