Lemondott Bocsárdi László a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségéről

2022. június 29. – 10:47

frissítve

Lemondott Bocsárdi László a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségéről
Bocsárdi László – Forrás: képernyőmentés a Szegedi Szabadtéri Játékok Youtube-videójából

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Bocsárdi László a Tamási Áron Színház igazgatói tisztségéről, utódjának pedig Pál-Ferenczi Gyöngyit, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának színészét jelölte ki, aki megbízott igazgatóként vezeti az intézményt a következő évadban, írja a Háromszék napilap. Bocsárdi aligazgatóként folytatja a munkát.

Bocsárdi László a keddi évadzáró társulati gyűlést követően jelentette be a sajtónak, hogy megszakítja a menedzseri szerződését, amely jövő év októberében járna le. Az elmondása szerint már 2020-ban bejelentette, hogy 2023-tól nem folytatja a színházigazgatói munkát, mivel úgy érezte, frissíteni kellene a színház szemléletmódján. Ahhoz viszont, hogy a színház az erdélyi magyar színjátszás fontos intézménye maradhasson, szükséges az eddigi értékek ne vesszenek kárba, illetve olyan emberek kerüljenek a színház élére, akiknek van a következő időszakra vonatkozó víziójuk.

„Úgy döntöttem, hogy ha a színház társulatában találok olyan embert, aki áldozatot képes vállalni a társulatért és a színházért, ugyanakkor a társulat el tudja őt fogadni, komolyan tudja őt venni, akkor megpróbálkozom azzal, hogy a hátralevő évet átengedem az illetőnek, kezdjen el a színház ügyeivel foglalkozni, és én aligazgatóként segítek neki, hogy megismerje a színházvezetés csínját-bínját, tanácsokkal látom el, egyfajta biztonságot is nyújtok számára, és egy év után kiderül, hogy ez életképes-e vagy sem” – idézi a Háromszék Bocsárdit, aki 2006 óta irányította a Tamási Áron Színházat. Előtte 11 évig az intézmény művészeti vezetője volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!