Csütörtökön startol az első alkalommal megrendezett sepsiszentgyörgyi könyvvásár

2022. május 25. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Első alkalommal rendezik meg május 26. és 29. között Sepsiszentgyörgyön a SepsiBook könyvvásárt – közölték a szervezők.

A Sepsi Arénában tartandó rendezvényen negyven erdélyi és magyarországi kiadó vesz részt, amelyek mintegy harminc standon kínálják majd a könyveket.


Az MTI-hez eljuttatott közleményben Szonda Szabolcs programigazgató „kulturális svédasztalnak, szeretetvendégségnek” nevezte a könyvvásár kínálatát. A kortárs irodalom mellett az olvasásfejlesztés, az erdélyi kultúra, a műfordítás, a népszerű irodalom, a krimi, a gasztronómia és irodalom, a sport és irodalom, a zene és irodalom lesznek azok a hívószavak, amelyekkel a rendezvényre próbálják vonzani az érdeklődőket – tette hozzá.

Gombos Zoltán fesztiválkoordinátor kiemelte: író-olvasó találkozók, beszélgetések, koncertek, irodalmi kávéház szervezésével, étkezési lehetőség biztosításával, olvasósarkok berendezésével is készülnek.

A könyvvásáron több tucat könyvbemutatót, koncertet, gyerekprogramot szerveznek. Ezek programját a www.sepsibook.ro oldalon lehet megnézni.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!