Csütörtökön startol az első alkalommal megrendezett sepsiszentgyörgyi könyvvásár

2022. május 25. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Első alkalommal rendezik meg május 26. és 29. között Sepsiszentgyörgyön a SepsiBook könyvvásárt – közölték a szervezők.

A Sepsi Arénában tartandó rendezvényen negyven erdélyi és magyarországi kiadó vesz részt, amelyek mintegy harminc standon kínálják majd a könyveket.


Az MTI-hez eljuttatott közleményben Szonda Szabolcs programigazgató „kulturális svédasztalnak, szeretetvendégségnek” nevezte a könyvvásár kínálatát. A kortárs irodalom mellett az olvasásfejlesztés, az erdélyi kultúra, a műfordítás, a népszerű irodalom, a krimi, a gasztronómia és irodalom, a sport és irodalom, a zene és irodalom lesznek azok a hívószavak, amelyekkel a rendezvényre próbálják vonzani az érdeklődőket – tette hozzá.

Gombos Zoltán fesztiválkoordinátor kiemelte: író-olvasó találkozók, beszélgetések, koncertek, irodalmi kávéház szervezésével, étkezési lehetőség biztosításával, olvasósarkok berendezésével is készülnek.

A könyvvásáron több tucat könyvbemutatót, koncertet, gyerekprogramot szerveznek. Ezek programját a www.sepsibook.ro oldalon lehet megnézni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!