Igazi ínyencségekkel várja a világzene szerelmeseit a Méra Világzenei Csűrfesztivál

2022. május 17. – 19:38

Igazi ínyencségekkel várja a világzene szerelmeseit a Méra Világzenei Csűrfesztivál
Fotó: Méra World Music Facebook-oldal

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzetközi világzene szupersztárjaival találkozhat idén a közönség augusztus 4-7. között a Méra Világzenei Csűrfesztiválon, írják közleményükben a szervezők, akik kedden az esemény idei fellépőit is bejelentették.

A spanyolországi Barcelona Gipsy balKan Orchestra keleti és mediterrán dallamokat visz augusztus elején Mérára. Az egyenesen Ghánából érkező Alostmen a hagyományos afrikai hangszerelést, a Nasip Kismet zenekar török hangzásvilágot, az Interstate Express zenekar pedig az amerikai country zene hagyományát mutatja be a kalotaszegi faluban szervezett fesztivál közönségének.

A magyar világzene képviselői közül a fékevesztett dallamkavalkádjáról híres Besh o droM vagy a magyarországi oláh-cigány zenét játszó Romengo koncertjén bulizhatnak a fesztiválozók. A gyerekeket Kerekutca Paár Julcsi és a Fitos Dezső társulatának a koncertjével várják.

Az előző évekhez hasonlóan a fesztivál szervezői idén is mindössze 1000 belépőt árusítanak, hogy a Méra Világzenei Csűrfesztivál védjegyének számító barátságos, családias hangulat sértetlenül megmaradjon.

„Igazi különlegességnek számít idén Bruce Dale, a National Geographic fotográfusának kiállítása, aki 1969-ben Mérán készült képeivel tér vissza több mint ötven év után Kalotaszegre. Bruce Dale Angliától Indiáig tartó útja során helyi roma közösségeket fotózott és így jutott el Mérára is. Idén az itt készült fotóit hozza el a fesztiválra. A fotókon ma is élő méraiakat láthatunk gyerekként, és olyan híres mérai személyiségeket is, mint Árus Ferenc cigányprímás” – írják a közleményükben a szervezők a fesztivál nem zenei jellegű rendezvényeiről.

Leírásuk szerint ahogyan a résztvevők a fesztivál előző kiadásain már megszokhatták, idén is készülnek csűrfiával, tematikus filmekkel, túrákkal, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, illetve a hűvös gyümölcsös függőágyaival a pihenni, beszélgetni vágyókat. Lesz népi játszótér is a legkisebbeknek.

A jegyek korlátozott számban vásárolhatók a fesztivál weboldalán: jelenleg 4 napos bérlet 199 lej, míg a 3 napos bérlet 169 lej. A jegyek június 15-én drágulni fognak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!