Bejött a papírforma: Ukrajna nyerte meg az idei Eurovíziós Dalfesztivált

2022. május 14. – 21:36

frissítve

Bejött a papírforma: Ukrajna nyerte meg az idei Eurovíziós Dalfesztivált
Fotó: Kalush Orchestra hivatalos Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Ma este 10 órától tartják az Eurovíziós Dalfesztivál idei döntőjét Olaszországban, Torinóban. Összesen 25 dal maradt versenyben, többek között Románia is bejutott a döntőbe wrs Llámame című számával. Az abszolút favorit azonban az Ukrajnát képviselő Kalush Orchestra Stefania című száma. Sokak szerint ma az ukrajnai együttes politikai indíttatású győzelmet arat a versenyen, várhatóan rengeteg szolidaritási szavazatot kap a produkciójuk. Oroszországot egyébként kizárták a versenyből.

Méltatlan lenne kihagyni az esélyesek közül a moldovai Zdob si Zdubot. A fiúk az Advahov Brothers-szel közösen hozzák a Trenulețul című számot, amely garantáltan vidám balkáni hangulatot csempész a versenybe:

Frissítés: Az elvárásoknak megfelelően Ukrajna nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált: a győzelemhez a nézők szavazatai segítették hozzá a Kalush Orchestrát: a zsűri mindössze 192 ponttal jutalmazta őket, a közönség részéről érkező szavazatokkal együtt végül 631 pontot összesítve nyertek, jelentős előnyt szerezve a teljes mezőnyhöz képest. A második helyezett Nagy Britannia küldötte, Sam Ryder lett 466 ponttal, Spanyolország részéről Chanel a. maga 459 pontjával szintén dobogós helyet ért el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!