A Közel-Kelet zenéje mellett ízeivel is ismerkedhettek a szatmárnémeti World Music Festival látogatói

2022. május 14. – 15:03

A Közel-Kelet zenéje mellett ízeivel is ismerkedhettek a szatmárnémeti World Music Festival látogatói
Fotó: G.M. Zamfirescu Kulturális Központ

Másolás

Vágólapra másolva

A közel-keleti kultúra került előtérbe a World Music Festival nyitónapján, amelyet első ízben, május 13-15 között szerveznek meg Szatmárnémetiben. A közel-keleti dallamok mellett kulináris különlegességek is várták a Dr. Fátyol Rudolf parkban, a Tűzoltótorony körüli térre látogatókat – tájékoztat a szervező G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

A szombati napot a klezmer zenének és a kóser ételeknek a felfedezésére szentelik a szervezők. 20 órától a Budapest Klezmer Band lép a színpadra, 21.30-tól pedig a holland L`ChaiM the Band, akik a kelet-európai hagyományok zenei jellegzetességeivel érkeznek.

Vasárnap, a fesztivál harmadik, mediterrán napjának fellépői a tradicionális gipsy jazz-t játszó Canarro, valamint az est és a fesztivál fő meghívottja, a világzenei színtér legismertebb és leghíresebb zenekara, a Barcelona Gipsy BalKan Orchestra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!