Háromnapos világzenei fesztivált tartanak a hét végén Szatmárnémetiben

2022. május 10. – 17:59

Háromnapos világzenei fesztivált tartanak a hét végén Szatmárnémetiben

Másolás

Vágólapra másolva

Május 13-15. között különleges dallamoktól lesz hangos Szatmárnémeti, mert a polgármesteri hivatal és „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ első alkalommal világzenei fesztivált szervez.

A városháza közleménye szerint a World Music Festival három napja alatt három különböző zenei kultúrát és három egyedi gasztroélményt ismerhetnek meg a szatmáriak. A rendezvény helyszíne a Dr. Fátyol Rudolf park, azaz a Tűzoltótorony körüli tér, amely már tavaly is közkedvelt rendezvényhelyszíne volt a városlakóknak.

A rendezvényen hat kiváló zenekar lép színpadra. A közel-keleti nap (péntek) fellépői a Nasip Kismet és a török Light in Babylon. A klezmer napon (szombaton) a Budapest Klezmer Band és a holland L'Chaim zenekar dallamai töltik be a teret. A mediterrán napot (vasárnapot) a Canarro és világhírű Barcelona Gipsy BalKan Orchestra teszi különlegessé.

A World Music Festival zenei kínálatához szorosan kötődve a gasztronómiai felhozatal is tartogat meglepetéseket. A tematizálás ez esetben is marad, tehát pénteken közel-keleti, szombaton kóser, vasárnap pedig mediterrán ízvilág különlegességeivel ismerkedhetnek a látogatók. S hogy a koncertélményét ne zavarja meg a különleges ízvilággal való ismerkedés, a vendéglátósok mindhárom napon már 17 órától várják az érdeklődőket.

A fesztiválra belépőket a bilete.ro hálózatán keresztül a ide kattintva, illetve a Red Hat Yardban és a Moose Socia Pubban lehet megvásárolni. A napi belépők ára 20 lej, míg a fesztivál teljes időtartamára szóló bérletek 50 lejbe kerülnek.

A rendezvényt kedvezőtlen időjárás esetén a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében tartják meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!