Háromnapos világzenei fesztivált tartanak a hét végén Szatmárnémetiben

2022. május 10. – 17:59

Háromnapos világzenei fesztivált tartanak a hét végén Szatmárnémetiben

Másolás

Vágólapra másolva

Május 13-15. között különleges dallamoktól lesz hangos Szatmárnémeti, mert a polgármesteri hivatal és „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ első alkalommal világzenei fesztivált szervez.

A városháza közleménye szerint a World Music Festival három napja alatt három különböző zenei kultúrát és három egyedi gasztroélményt ismerhetnek meg a szatmáriak. A rendezvény helyszíne a Dr. Fátyol Rudolf park, azaz a Tűzoltótorony körüli tér, amely már tavaly is közkedvelt rendezvényhelyszíne volt a városlakóknak.

A rendezvényen hat kiváló zenekar lép színpadra. A közel-keleti nap (péntek) fellépői a Nasip Kismet és a török Light in Babylon. A klezmer napon (szombaton) a Budapest Klezmer Band és a holland L'Chaim zenekar dallamai töltik be a teret. A mediterrán napot (vasárnapot) a Canarro és világhírű Barcelona Gipsy BalKan Orchestra teszi különlegessé.

A World Music Festival zenei kínálatához szorosan kötődve a gasztronómiai felhozatal is tartogat meglepetéseket. A tematizálás ez esetben is marad, tehát pénteken közel-keleti, szombaton kóser, vasárnap pedig mediterrán ízvilág különlegességeivel ismerkedhetnek a látogatók. S hogy a koncertélményét ne zavarja meg a különleges ízvilággal való ismerkedés, a vendéglátósok mindhárom napon már 17 órától várják az érdeklődőket.

A fesztiválra belépőket a bilete.ro hálózatán keresztül a ide kattintva, illetve a Red Hat Yardban és a Moose Socia Pubban lehet megvásárolni. A napi belépők ára 20 lej, míg a fesztivál teljes időtartamára szóló bérletek 50 lejbe kerülnek.

A rendezvényt kedvezőtlen időjárás esetén a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében tartják meg.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!