Látogatható volt a sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyár, szavazni lehet mi legyen belőle

2022. április 9. – 18:41

Látogatható volt a sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyár, szavazni lehet mi legyen belőle
Nyílt nap a sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyárban – Fotó: Kristó-Gothárd Hunor, Vargyasi Levente / Antal Árpád Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Sepsiszentgyörgyön szombaton megnyitották a látogatok előtt az egykori dohánygyárat – derült ki Antal Árpád polgármester közösségi média oldaláról.

Bejegyzésében a város vezetője azt írta, meg szeretnék menteni a több mint tíz éve bezárt épületet, és egy online közösségi fórumon arra lehet szavazni, hogy az épület milyen új funkciót kapjon. A mostani nyílt nap lehetőséget teremtett az érdeklődő szentgyörgyieknek, hogy még jobban megismerjék a város egykor híres gyárát.

„Szombaton egy napra újból életre kelt a több mint egy évtizede bezárt sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyár. Megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, amikor a régi alkalmazottak újból beálltak amellé a néhány gép mellé, amely még a gyárban maradt. A főépület három szintjén a gyár múltját, jelenét és néhány jövőbeli lehetőséget láthattunk, szavazni pedig még április 21-ig lehet a www.sepsitabak.ro oldalon” – írta Antal Árpád, a TabakFórumra utalva.

A honlapot felkeresve a következő tájékoztató szöveget olvashatjuk:

„Itt találkozik Sepsiszentgyörgy egykori dohánygyárának múltja, jelene és a jövőjét kirajzoló közössége. A honlapon található TabakFórum egy interaktív virtuális túra, ahol bejárhatod a gyártelepet, miközben érdekességeket tudhatsz meg a műemlék épületekről, a gyár több mint 120 éves múltjáról, betekintést nyerhetsz az egykori alkalmazottak hétköznapjaiba. Mi több, a meglátogatott helyszíneken szavazhatsz azokra az elképzelésekre, melyek neked a legjobban tetszenek, vagy beírhatod a saját ötleteidet is!”

Szavazás az épület új funkciójáról – Fotó: Kristó-Gothárd Hunor – Vargyasi Levente / Antal Árpád Facebook-oldala
Szavazás az épület új funkciójáról – Fotó: Kristó-Gothárd Hunor – Vargyasi Levente / Antal Árpád Facebook-oldala

A sepsiszentgyörgyi elöljáró a közösségi média bejegyzésében – megemlítve, hogy a céljuk az épület megmentése, az új rendeltetésének megtalálása új munkahelyek létesítésével egybekötve – szót ejtett arról, hogy még lesznek nyílt napok:

„A nagy érdeklődésre való tekintettel, a következő hónapokban újabb nyílt napokat szervezünk, hogy mindenki bepillantást nyerhessen egyik legszebb műemlék épületünkbe.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!