Kulturális és tudományos fesztivált tartanak májusban Marosvásárhelyen

2022. április 6. – 13:27

Kulturális és tudományos fesztivált tartanak májusban Marosvásárhelyen
Forrás: az Érted egyesület sajtóanyaga

Másolás

Vágólapra másolva

DeepDive címmel szervez kulturális-tudományos fesztivált május 20. és 21. között Marosvásárhelyen az Érted civil szervezet.

Közleményük szerint a fesztivál célja „összehozni a fejlődni vágyó erdélyi fiatal felnőtt közösséget”, valamint hogy „fogyaszthatóvá tegye a tudományt és élvezetessé a kultúrát”. A rendezvényen a tudomány, technológia és kultúra innovatív és fenntartható világából érkező, szakterületükön ismert és elismert előadók vesznek részt és beszélnek aktuális témákról.

„A DeepDive egyik alapvető értéke az interakció, a rendezvényen az előadások párbeszédre építenek, a résztvevők pedig kérdéseikkel járulhatnak hozzá a közös megértéshez, vagy akár vitába is szállhatnak a meghívott előadókkal”

– írják.

A fesztivál a teljes helyi közösség számára nyitott, az előadások magyar, román és angol nyelvűek lesznek. További céljuk a közösségépítés: olyan közeget akarnak teremteni, „ahol a fejlődésért elkötelezett erdélyi fiatalok számára nyitott a párbeszéd és a közös gondolkodás lehetősége”. Várják a csatlakozókat a DeepDive Facebook és Instagram oldalain keresztül, ahol a szervezők hamarosan az első előadókat is bejelentik. További információk a fesztivál folyamatosan bővülő honlapján.

Az Érted saját meghatározása szerint egy erdélyi magyar értékteremtő kezdeményezés, amelyet a közösségi munka iránt elkötelezett fiatalok alapítottak 2019-ben. Többek között hozzájuk fűződik az Érted Talks beszélgetéssorozat, de az iskolai erőszakot feldolgozó Diáksztori projektben is partnerek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!