Új Harry Potter-könyv érkezik, de nem úgy

2023. március 3. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután érkezett a hír, hogy 16 év után új Harry Potter-könyv megjelenése várható, és már meg is jelentek az első cikkek arról, hogy J. K. Rowling új Harry Potter-könyvet írt, ami első ránézésre szinte ugyanazt jelenti, de a második megállapítás sajnos/szerencsére nem igaz. Nem arról van szó ugyanis, hogy az eredeti regényfolyam szerzője visszatér a varázsvilágba, és folytatja az eredeti történetet, esetleg előzményt vagy folytatást ír hozzá. Ehelyett egy enciklopédiaszerű kiadvány érkezik a Harry Potter-univerzumról, Varázsalmanach címen.

Az új könyv borítója – Forrás: Animus Kiadó
Az új könyv borítója – Forrás: Animus Kiadó

A magyar változat kiadója, az Animus közleménye szerint „az első hivatalos mágia kézikönyv” idén ősszel érkezik majd, nemcsak itthon, hanem a világ számos országában egyszerre. Nem egy regényről van tehát szó, hanem egy képeskönyvről: a kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált, hét grafikusművész dolgozott rajta. Néhány oldal erejéig bele is lehet nézni a könyvbe a kiadó Facebook-oldalán.

A könyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb szereplőinek, helyszíneinek. A kiadó közleménye szerint „névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig”.

Nem csoda, hogy nem akarja elengedni a brandet a kiadó, hiszen a hét regény világszerte már több mint 600 millió eladott példánynál tart, és bár az előzménytörténet, a Legendás állatok-filmsorozat eddig meg sem közelítette az eredeti történet sikerét, és esélyes, hogy nem is készül belőle újabb rész, maga a Harry Potter-univerzum továbbra is pörög, legutóbb például egy kifejezetten jól sikerült videójátékot adtak ki hozzá.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!