Alec Baldwin ellen hivatalosan is vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

2023. január 31. – 23:19

Másolás

Vágólapra másolva

Alec Baldwin ellen hivatalosan is megindult a bűnvádi eljárás a Rust című westernfilm forgatásán bekövetkezett haláleset miatt – írja a CNN.

A Santa Fé-i kerületi ügyész, Mary Carmack-Altwies szerint mind Baldwin, mind pedig a fegyverek ellenőrzéséért felelős, 25 éves Hannah Gutierrez-Reed megszegett több olyan előírást, amiket fegyverrel a kézben be kell tartani. Mindkettejüket gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

2021-ben Baldwin Új-Mexikóban forgatta Rust című westernfilmjét, amelynek a 64 éves színész a producere is volt. A golyó akkor találta el az ukrajnai születésű Halyna Hutchins operatőrt, amikor a fegyver Baldwin kezében volt. A színész úgy tudta, a fegyver üres, ám valójában éles lőszer volt benne. Bár Baldwin szerint ő meg sem húzta a ravaszt, a vizsgálat kimutatta, hogy a fegyver nem magától sült el.

A CNN rövidhíre szerint korábban mindkét vádlott ügyvédje kitartott amellett, hogy védenceik ártatlanok.

Alec Baldwin színész elhagyja otthonát 2023. január 31-én, aznap, amikor hivatalosan megvádolták gondatlanságból elkövetett emberöléssel – Fotó: David Dee Delgado / Reuters
Alec Baldwin színész elhagyja otthonát 2023. január 31-én, aznap, amikor hivatalosan megvádolták gondatlanságból elkövetett emberöléssel – Fotó: David Dee Delgado / Reuters

„Nem feltétlenül a börtönbüntetés a cél. Igazságot szeretnék Halyna Hutchinsnak, és elérni, hogy az emberek nézzenek szembe a felelősséggel, amely tetteikkel vagy tétlenségükkel jár” – mondta korábban Carmack-Altwies.

A halálos tragédiában felmerült a rendezőasszisztens, Dave Halls hanyagsága is. Ő korábban már elismerte a felelősségét, és fél év próbaidőt kapott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!