A Marilyn Monroe életéről szóló film kapta a legtöbb jelölést az Arany Málnára

2023. január 23. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Szöszi című film kapta a legtöbb, nyolc jelölést a legrosszabb filmeket és produkciókat elismerő Arany Málna díjra. A Marilyn Monroe életéről szóló Szöszit a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is jelölték, de a legrosszabb filmek mezőnyében versenyben van a Pinokkió, a Good Mourning, A sellő és a Napkirály, valamint a Morbius is, írja a BBC. Azért a Marilyn Monroe-t alakító Ana de Armast Golden Globe-ra is jelölték a filmben nyújtott alakításért, a Velencei Filmfesztivál közönsége pedig 14 perces ovációval köszöntötte.

Az Oscar undok rokonának is nevezett díjra három jelölést is kapott az Oscar-díjas Tom Hanks is, kettőt az Elvisért: a legrosszabb epizódszereplőként és a legrosszabb szereplőpárosként is. Utóbbi jelölést a szerepéhez viselt maszk miatt kapta. Pedig Baz Luhrmann életrajzi filmje a kritikusok körében sikert aratott, a brit filmakadémia kilenc díjára jelölte, az Elvist játszó Austin Butler pedig elnyerte a Golden Globe-ot.

A Disney új Pinokkiója, amit Robert Zemeckis rendezett, hat kategóriában esélyes az Arany Málnára. Hanks a klasszikus új adaptációjában nyújtott alakításáért a legrosszabb színész trófeáját is elviheti. A kétszeres Oscar-díjas Hanks előtt már más sztárok is kaptak Arany Málna-jelölést, köztük Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock, Laurence Olivier, Al Pacino és Marlon Brando is.

Jared Leto, aki tavaly a Gucci-ház című filmmel kapott Arany Málna-jelölést, idén a Morbius című Marvel-filmmel került ismét a legrosszabb színészek mezőnyébe. Az Arany Málna díjat egy nappal az Oscar-gála előtt, március 11-én osztják ki.

Frissítés: Cikkünk eredeti verziójában tévesen írtuk, hogy a Disney Pinokkióját Guillermo del Toro rendezte, az Arany Málnára jelölt filmet Robert Zemeckis rendezte, a hibát javítottuk, és elnézést kérünk érte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!