A Marilyn Monroe életéről szóló film kapta a legtöbb jelölést az Arany Málnára

2023. január 23. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Szöszi című film kapta a legtöbb, nyolc jelölést a legrosszabb filmeket és produkciókat elismerő Arany Málna díjra. A Marilyn Monroe életéről szóló Szöszit a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is jelölték, de a legrosszabb filmek mezőnyében versenyben van a Pinokkió, a Good Mourning, A sellő és a Napkirály, valamint a Morbius is, írja a BBC. Azért a Marilyn Monroe-t alakító Ana de Armast Golden Globe-ra is jelölték a filmben nyújtott alakításért, a Velencei Filmfesztivál közönsége pedig 14 perces ovációval köszöntötte.

Az Oscar undok rokonának is nevezett díjra három jelölést is kapott az Oscar-díjas Tom Hanks is, kettőt az Elvisért: a legrosszabb epizódszereplőként és a legrosszabb szereplőpárosként is. Utóbbi jelölést a szerepéhez viselt maszk miatt kapta. Pedig Baz Luhrmann életrajzi filmje a kritikusok körében sikert aratott, a brit filmakadémia kilenc díjára jelölte, az Elvist játszó Austin Butler pedig elnyerte a Golden Globe-ot.

A Disney új Pinokkiója, amit Robert Zemeckis rendezett, hat kategóriában esélyes az Arany Málnára. Hanks a klasszikus új adaptációjában nyújtott alakításáért a legrosszabb színész trófeáját is elviheti. A kétszeres Oscar-díjas Hanks előtt már más sztárok is kaptak Arany Málna-jelölést, köztük Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock, Laurence Olivier, Al Pacino és Marlon Brando is.

Jared Leto, aki tavaly a Gucci-ház című filmmel kapott Arany Málna-jelölést, idén a Morbius című Marvel-filmmel került ismét a legrosszabb színészek mezőnyébe. Az Arany Málna díjat egy nappal az Oscar-gála előtt, március 11-én osztják ki.

Frissítés: Cikkünk eredeti verziójában tévesen írtuk, hogy a Disney Pinokkióját Guillermo del Toro rendezte, az Arany Málnára jelölt filmet Robert Zemeckis rendezte, a hibát javítottuk, és elnézést kérünk érte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!