Listavezető a Red Hot Chili Peppers új albuma

2022. április 13. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

2006-ban sikerült utoljára a Red Hot Chili Peppersnek a Billboard 200-as listáján az élre kerülnie albumával. Az Unlimited Love 16 év után újra az első helyig vitte őket. A két sikert összeköti, hogy akkor és most is a csapatban van John Frusciante gitáros, aki a kettő között viszont nem volt a zenekarral.

„Frusciante gitáros 2009-es (már a második) kiszállása óta csak elég halovány albumokra és dalokra futotta a zenekartól” – írta a jövőre 40 éves RHCP-ről Sajó Dávid az új albumról szóló kritikájában. Az eredmény kettős: visszatért a régi Red Hot Chilli Peppers – elvégre a top 7 albumból 6-ot Frusciantéval csináltak –, másrészt mégsem valószínű, hogy olyan klasszikus lesz, mint az, amit 2010 előtt produkáltak. „Az Unlimited Love nem egy kifejezetten erős album, de azt bátran ki lehet róla jelenteni, hogy az előző kettőhöz képest sokkal szórakoztatóbb” – azaz, jobb, mint a 2010-es éveket jellemző megúszós produkciók.

Az együttes június 15-én lép fel Budapesten, a jegyek októberben pillanatok alatt elkeltek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!