Prágában betiltották az éjszakai kocsmatúrákat

2024. október 15. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

A prágai városvezetés betiltotta az utazási irodák által szervezett, egyébként rendkívül népszerű éjszakai kocsmatúrákat, mivel a város a jövőben „kulturáltabb” turistákat szeretne bevonzani. Prága régóta népszerű célpont azoknak, akik kedvelik a hangos legénybúcsúkat és a kocsmatúrákat. A döntésről beszámoló Guardian cikke szerint a cseh főváros különösen kedvelt úti cél a brit turisták körében. Zdeněk Hřib, Prága alpolgármestere bejelentette, hogy este 10 és reggel 6 óra között nem lehet szervezett kocsmatúrákat tartani.

Jirí Pospíšil, a város másik alpolgármestere hozzátette, hogy Prága a jövőben a tehetősebb és kulturáltabb turistákra szeretne összpontosítani, nem pedig azokra, akik csak lerészegedni jönnek.

A városvezetés ötletét a vendéglátósok és a helyi lakosok is üdvözölték, szerintük az éjszakai kocsmatúrák nemcsak a helyieknek voltak kellemetlenek, hanem azoknak a turistáknak is, akik nem lerészegedési céllal érkeztek a városba.

A brit lap cikke megjegyzi, hogy Prága nem az egyetlen európai város, amely a zajos turisták visszaszorítására törekszik. Amszterdamban, Velencében és Barcelonában is történtek hasonló lépések, hogy megfékezzék a féktelenül szórakozó turistákat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!