„Határozottan nem egy drogokkal teli táska” – állt a táskán, amit az amerikai rendőrök találtak. Aztán felnyitották

2024. október 12. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Oregon államában lévő Portlandben a helyi rendőrök kedden este megállítottak egy autót, amelyben egy férfi és egy nő utazott. A rendőrök észrevették, hogy az autó gyújtásán láthatóan babráltak valamit, amiből arra következtettek, hogy az lopott lehetett.

Az is volt.

Az eset érdekessége mégsem ez, hanem az, hogy a rendőrök találtak a párnál egy táskát is, amire az volt írva: „Határozottan nem egy drogokkal teli táska”. Valójában az volt: 79 fentanil tabletta, három oxikodon tabletta és 230 gramm metamfetamin volt benne. Ezen kívül tartalmazott több mérleget és egy töltött lőfegyvert is.

A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették az autóban utazó két személyt. Az esetről posztoltak az X-re, ahol a bejegyzésük nagy sikert aratott.

A gyanúsítottakat – a 35 éves Reginald Reynoldst és a 37 éves Mia Baggenstost – kábítószer birtoklásával és lopott jármű birtoklásával vádolják.

Oregon államban 2020-ban dekriminalizálták a kemény drogok kis mennyiségű birtoklását, a korábban a drogozók üldözésére fordított forrásokat inkább a függők problémáinak kezelésére fordították. Az intézkedést akkor sokan támogatták, de a koronavírus-járvány idején egyre többen szoktak rá ezekre a szerekre, és egyre többen lettek emiatt hajléktalanok. Az államban emiatt szeptemberben rekriminalizálták a kábítószer-birtoklást – írja a Guardian.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!