6 év és 10 hónap börtönre ítélték egy 72 éves amerikait Moszkvában, mert az ukránok oldalán harcolt

2024. október 7. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

A moszkvai városi bíróság ítéletében bűnösnek találta a 72 éves Stephen Hubbardot, akit azzal vádoltak, hogy az ukrán erők oldalán vett részt a harcokban. A férfit a TASS beszámolója szerint 6 év és 10 hónap börtönbüntetésre ítélték. A büntetésébe beleszámít a 2022. április 2. óta tartó fogva tartása is.

Fotó: Moscow City Court
Fotó: Moscow City Court

Az ügyészek arra kérték a moszkvai bíróságot, hogy vegye figyelembe a 72 éves Stephen Hubbard életkorát, de a büntetését egy szigorúan őrzött büntetőtelepen töltse le. Hubbard elismerte bűnösségét, és hogy pénzt kapott az Oroszország elleni harcért.

Hubbard 2014-ben költözött Ukrajnába, ahol nyugdíjából élt ukrán feleségével. Az oroszok 2022-es ukrajnai inváziója után szerződést kötött az ukrán hadsereggel, a szolgálataiért pedig ezer dollárt kapott havonta. A vádirat szerint Hubbard kiképzésen is részt vett, és egészen 2022 áprilisáig az ukrán hadseregben harcolt zsoldosként, ekkor fogták el az oroszok.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!