Többször rálőttek az izraeli nagykövetségre Stockholmban

2024. október 2. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Több lövést adtak le Izrael stockholmi nagykövetségére, nem sérült meg senki, de a az ügyben büntetőeljárás indult – közölte szerdán a svéd rendőrség. A lövéseket még kedd este 6 óra körül lehetett hallani a Stockholm központjában fekvő nagykövetség közelében lévő egyik utcában. Rebecca Landberg, a stockholmi rendőrség sajtóreferense szerdán csak annyit, közölt, hogy az izraeli nagykövetség épületén „becsapódások” nyomai láthatók.

Rendőrök az izraeli nagykövetség előtt Stockholmban – Fotó: Anders Wiklund / Reuters
Rendőrök az izraeli nagykövetség előtt Stockholmban – Fotó: Anders Wiklund / Reuters

Az eset azt követően történt, hogy az éjszaka folyamán két robbanást jelentettek a dániai izraeli nagykövetség közelében, Koppenhága külvárosában.

A Gázai övezetben tavaly októberben indult háború kezdete óta több incidens is történt a svédországi izraeli nagykövetség közelében, februárban egy gránátot találtak a követség területén, amit az izraeli nagykövet támadási kísérletnek minősített, májusban pedig az épület előtt lövöldözésről érkezett jelentés.

Az MTI azt írja, hogy a svéd hírszerzés május végén azt állította, hogy Irán svéd bűnbandák tagjait toborozza Izrael elleni erőszakos cselekmények végrehajtására, de ezt Teherán tagadta.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!