IDF: Eddig nyolc izraeli katona halt meg Libanonban

2024. október 2. – 17:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint eddig összesen nyolc izraeli katona vesztette életét a Libanon déli részén folyó harcokban. A katonák egy Hezbollah harcosaival folytatott tűzharc során haltak meg.

Ugyanebben az incidensben egy másik tiszt és négy további katona súlyosan megsebesült. A Golani felderítő egység két katonája egy másik harcban vesztette életét. Egy harmadik esetben a Golani dandár 51. zászlóaljának egyik orvosa is súlyos sérülést szenvedett.

Az IDF tájékoztatása szerint ma összesen nyolc katona – Ejtan Jichák Oster századossal együtt, akinek halálát korábban jelentették – vesztette életét a Libanonban folyó szárazföldi hadműveletek során. A Times of Israel az IDF közlése alapján felsorolja az áldozatokat is, a listából kiderül, hogy a meghalt katonák nagy része 21 éves, a legidősebb elesett 23 éves volt.

(Times of Israel)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!