Dél-Korea katonai repülőkkel evakuálja állampolgárait a Közel-Keletről

2024. október 2. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

A dél-koreai elnök elrendelte katonai repülőgépek azonnali bevetését, hogy evakuálják állampolgárait Izraelből és a Közel-Kelet más részeiről. Jun Szogjol találkozott nemzetbiztonsági és gazdasági tanácsadóival a közel-keleti konfliktus miatt, és „gyors, de megfontolt” választ kért az ország energiaellátására, kereskedelmére és ellátási láncaira gyakorolt esetleges hatásokra – közölte a hivatala.

Az elnök azt mondta, hogy a térségben élő állampolgárainak biztonsága a legfőbb prioritás, és minden szükséges intézkedést meg kell hozni ennek érdekében. A dél-koreai külügyminisztérium szerdán felszólította Izraelben és Libanonban tartózkodó állampolgárait, hogy ahogy csak tudják, azonnal hagyják el az országot.

A 2023-as kormányzati adatok szerint Izraelben 572 dél-koreai tartózkodott, köztük állandó lakosok és izraeli útlevéllel rendelkezők, Libanonban pedig 214 dél-koreai.

(APNews)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!