Donald Trump értelmi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

2024. szeptember 29. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Joe Biden értelmi fogyatékossá vált, Kamala már így született” – fejtette ki véleményét Donald Trump republikánus elnökjelölt az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnökéről, illetve a demokraták elnökjelöltéről. Trump azután választotta a személyeskedést válaszul, hogy Kamala Harris meglátogatta a déli határt, majd ígéretet tett ott a biztonság fokozására.

Mint a New York Times írja, Trump tanácsadói jelezték már Trumpnak, hogy személyeskedések helyett a politikai kérdések megválaszolására kéne összpontosítania, az amerikai exelnök ennek ellenére hétvégén fokozta a Harris elleni támadásokat. Trump arról is beszélt, hogy szerinte csak „egy értelmi fogyatékos engedhette meg, hogy ez történjen az országunkkal”.

Trump ezután „baromságnak” nevezte Kamala Harris látogatását a déli határra. A republikánusok jelöltje Prairie du Chien településén tartotta a beszédét, amely még hozzá képest is új szintjét ütötte meg a durvaságnak. Az amerikai Fogyatékkal Élők Szövetsége szerint Trump megnyilvánulása sokat elmond arról, „milyen pontatlan és gyűlöletkeltő diszkriminációval” áll a fogyatékkal élőkhöz.

Donald Trump és Kamala Harris szeptemberben vitázni is kiállt egymással szemben, ami után bejelentette a vitán többek között macska- és kutyaevésről elmélkedő Trump, hogy nem áll ki még egyszer Kamala Harissel. „Kamalának arra kellene összpontosítania, hogy mit kellett volna tennie az elmúlt közel négyéves időszakban. Nem lesz harmadik vita!” – írta akkor a Republikánus Párt elnökjelöltje, aki a szeptemberi vitát teleszórta álhírekkel.

Trump júniusban Joe Biden jelenlegi elnökkel, akkori demokrata elnökjelölttel vitázott. A legtöbb elemzés szerint a vitából Trump jött ki győztesen, Biden ugyanis többször belezavarodott mondanivalójába és elfelejtette, mit akart mondani. Biden – részben a vita hatására – azóta visszalépett az elnökjelöltségtől, és átadta azt Kamala Harrisnek. Harris és Trump vitáját a legtöbb elemzés, és a szavazók jó része szerint a demokrata jelölt nyerte.

Miközben Trump a hétvégén a személyeskedésre fókuszált kampányában, ismeretlen művészek ezzel párhuzamosan egy 13 méteres Donald Trumpot akasztottak fel Las Vegasban. Az AFP képügynökség leírása alapján az alkotás több mint 2700 kilót nyom:

Fotó: Ronda Churchill / AFP
Fotó: Ronda Churchill / AFP

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!