Donald Trump semmiképp nem indulna újra a 2028-as választásokon

2024. szeptember 23. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump exelnök és republikánus elnökjelölt arról beszélt egy interjúban, hogy nem gondolja, hogy 2028-ban újra indulni fog a választásokon, ha most novemberben vereséget szenved. A 78 éves Trump háromszor volt a republikánusok elnökjelöltje.

Trump az interjúban azt mondta, egyáltalán nem látja maga előtt, hogy újraindulna a választáson, ha kikapna Kamala Harristől. De hozzátette, „remélhetőleg nagyon sikeresek leszünk”. Más kérdés, hogy ha győz, Trump akkor sem tudna újra indulni: az amerikai törvények csak két ciklus betöltését engedik az elnököknek.

Rövid időn belül másodjára emlegeti Trump az esetleges vereség lehetőségét nyilvánosan, ami egyébként is szokatlan kommunikáció tőle. Négy éve, amikor elvesztette a választásokat, egészen más retorikát folytatott, akkor arról beszélt, hogy soha nem fogja elismerni vereségét: a dolog odáig fajult, hogy hívei megostromolták a Capitoliumot is.

Trump a mostani interjú mellett pár napja beszélt még a maga sajátos módján a vereségről. Ekkor az Izraeli–Amerikai Tanács rendezvényén fejtette ki gondolatait arról, hogy ha elveszti a választást, az azért lesz, mert nem rá szavaztak a zsidó szavazók. Megjegyzéseit több szervezet, illetve Kamala Harrisék is elítélték.

(BBC)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!