Felrobbanó személyhívók miatt sérült meg súlyosan több mint 2000 Hezbollah-harcos, nyolcan meg is haltak

2024. szeptember 17. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Hezbollah több száz tagja sérülhetett meg súlyosan egy rejtélyes robbanássorozatban Libanonban – jelentette a Reuters. Az érintettek között katonák és egészségügyi személyzet is van. A jelentések szerint személyhívókba rejtett bombák robbanhattak – ezeket a pagernek vagy a magyar szlengben csipogónak nevezett kütyüket a világ nagy részén már rég felváltották a mobiltelefonok, de sok helyen (például kórházakban) a mai napig alkalmazzák őket.

A Reuters helyszíni tudósítói szerint több térfigyelő kamerás felvételen is látszik, hogy ilyen csipogók robbannak fel, a detonációk sorozata nagyjából fél órán át tartott Bejrútban. Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta az esetet.

A libanoni egészségügyi miniszter nyilatkozata szerint eddig nyolc halálos áldozata és 2750 sebesültje van az incidensnek.

Izrael és a Hezbollah között a gázai konfliktus tavaly októberi kirobbanása óta extrém feszült a helyzet, a rakétatámadások mindkét irányban mindennaposak, az izraeli–libanoni határ mindkét oldalán több tízezer embert telepítettek ki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!