Izraeli támadásban meghalt a Hezbollah egyik parancsnoka

2024. szeptember 11. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael kedden több csapást is mért Libanon déli részére, és az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint az egyik ilyen támadásban meghalt a Hezbollah elit csapatának egyik parancsnoka, Mohammed Kasem Al-Shaer is. Az IDF szerint Al-Shaer „számos terrorista tevékenységet indított Izrael állam ellen”.

A Hezbollah megerősítette, hogy Al-Shaert megölték, és azt mondták, válaszul több tucat rakétát és több drónt is indítottak két észak-izraeli helyszín felé – írja a CNN. Az IDF szerint a Hezbollah támadása nem szedett áldozatokat, a lövedékek egy részét elfogták, mások pedig nyílt területen zuhantak le.

Szerdán az IDF közölte, hogy egyik napról a másikra több Hezbollah terrorista helyszínt felszámoltak Libanon déli részén, ezek közlésük szerint „fenyegetést jelentettek az izraeli civilekre nézve”.

Közben a libanoni állami média, az NNA beszámolt arról, hogy az éjszaka folyamán több izraeli csapás is érte Libanon területét, némelyik komolyabb károkat okozott Al-Qlaileh városában az ingatlanokban, a terményben és az épületekben.

Az IDF szerdai tájékoztatása szerint Izrael a megszállt Ciszjordániában, Tammon és Túbász térségében hajt végre műveleteket, amiben a palesztin egészségügyi minisztérium szerint meg is halt öt ember. Az IDF közölte, hogy az Izraeli Biztonsági Ügynökséggel együtt légicsapást mértek „egy fegyveres terrorista osztagra” Túbász térségében.

Túbász kormányzója, Ahmad As'ad a CNN-nek azt mondta, hogy a támadás helyi idő szerint hajnali 3 óra körül „fiatal fegyvertelen palesztinok” csoportját érte. A tinédzser-huszonéves csoport akkor egy mecset közelében ült, mondta. As'ad azt is elmondta, hogy öt embert öltek meg. Az izraeli erők razziát tartottak a városban, és nem tudunk eljutni a kórházhoz – mondta, hozzátéve, hogy az izraeli hadsereg kijárási tilalmat rendelt el

Az izraeli hadsereg az elmúlt hetekben jelentős rajtaütéseket és légicsapásokat hajtott végre Ciszjordánia több pontján. Augusztus 28-án nagyszabású terrorellenes hadműveletet indítottak a Ciszjordánia északi részén fekvő Jenin, Tulkarem és Túbász térségében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!