Három izraelit lőtt le egy merénylő a jordániai határnál

2024. szeptember 8. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael lezárta összes szárazföldi határát Jordániával. Gázában több tucat áldozata van az izraeli légicsapásoknak. A Hezbollah megtorló rakétákat indított a libanoni civilek halála után. Összefoglalónk az izraeli-plesztin konfliktus híreiről.

Az izraeli hadsereg jelentése szerint három civilt lőtt le egy támadó a jordániai határnál, az Allenby-hídnál. A támadó teherautón érkezett a határhoz, majd onnan kiszállva adta le a lövéseket. A merénylőt a biztonságiak lelőtték, majd a teherautót is átvizsgálták.

Fotó: Ammar Awad /Reuters
Fotó: Ammar Awad /Reuters

A BBC beszámolója alapján a támadásról videófelvétel is készült, amin látszik, ahogy a merénylő a határállomáshoz sétál, majd három lövést ad le, mielőtt őt is eltalálják. A jordániai hatóságok vizsgálják az esetet, az izraeli hatóságok a merényletet követően lezárták az összes jordániai szárazföldi határátkelőt.

Segélyszervezet munkatársának családja halt meg Gázában

Egy izraeli rakéta ugyanezen a napon megölte egy segélyszervezet munkatársát és négy családtagját. A szervezet munkatársa, Mohammed Morsi a gázai polgári védelmi csoportnak dolgozott, tüzeket oltottak és a romok alól mentettek ki embereket. Morsi a jabaliyai házában volt, amikor arra csapást mértek.

Több tucatnyi áldozata van Gázában a légicsapásoknak

Az AP riportja szerint több mint tucatnyi áldozata van a Gázai-övezetben az izraeli légicsapásoknal. Az Al-Awda kórház arról számolt be, hogy kilenc halottat szállítottak hozzájuk két légitámadás után.

Az Al-Aqsa kórház pedig arról tájékoztatott, hogy egy nő és két gyereke vesztette életét a Bureij menekülttáborhoz közel lévő házat érő légicsapásban.

A gázai polgári védelem szerint Észak-Gázában, Jabaliyában egy iskolából óvóhellyé alakított épületet ért találat, itt legalább négy halottról és két tucat sebesültről ír a Guardian. Az izraeli hadsereg szerint egy Hamász búvóhelyet ért találat egy régebbi iskolaépületben.

A Hezbollah rakétákat indított Izrael felé

A Hezbollah vasárnap rakétákat indított egy észak-izraeli város ellen, órákkal azután, hogy Libanon egészségügyi minisztere bejelentette, hogy egy izraeli támadásban megöltek három libanoni civilt – írja az AFP-re hivatkozva a Guardian.

A libanoni egészségügyi minisztérium közleménye szerint az izraeli támadásban további két embrük sebesült meg, egyik kritikus állapotban van.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!