Tanúskodott a bíróságon Gisèle Pélicot, akit a férje éveken át elkábított, hogy aztán idegenek megerőszakolják

2024. szeptember 5. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

„Elviselhetetlen ez az egész. Rengeteg mindent el kell mondanom, azt sem tudom, hol kezdjem” – mondta a bíróságon Gisèle Pélicot, akit férje tíz éven át rendszeresen elkábított, hogy aztán idegen férfiak megerőszakolhassák. A Franciaországot megrázó bizarr nemierőszak-ügyről itt írtunk részletesen. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a 72 éves nő higgadtan beszélt a csütörtöki tárgyaláson.

Részletesen beszámolt a borzalomról, amelyet a valósággal való szembesülés okozott számára. Elmondta, hogy teljesen összeomlott, amikor a rendőrség felfedte az évekig tartó bántalmazást, melynek során volt férje rendszeresen filmezte a több tucat férfi által elkövetett nemi erőszakot. Gisèle Pélicot ügyvédje azt mondta, védence elfogadta, hogy a nevét nyilvánosságra hozzák, és ragaszkodott ahhoz, hogy a tárgyalás is nyilvános legyen. A tárgyalás hétfőn kezdődött és várhatóan decemberig tart.

Gisèle Pélicot férje, Dominique Pélicot az első rendű vádlott, őt azzal vádolják, hogy közel tíz éven át rendszeresen nagy dózisú nyugtatóval kábította el a feleségét, hogy aztán az öntudatlan nőt idegenek megerőszakolhassák. Dominique Pélicot, akitől a sértett nő azonnal elvált, több ezer képet és videót tárolt az aktusokról, amelyeket a nyomozók megtaláltak. Az ügy vádlottja az az 51 férfi is, aki részt vett a szexuális erőszakban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!