400 embert vettek őrizetbe a Nagy-Britanniában napok óta tartó zavargások során

2024. augusztus 6. – 06:47

400 embert vettek őrizetbe a Nagy-Britanniában napok óta tartó zavargások során

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 400 embert tartóztattak le az Anglia és Észak-Írország egyes részein hat napon át tartó zavargások után – írja a BBC a rendőrségre hivatkozva.

Hétfő este rendőrökre támadtak Plymouthban, amikor megpróbálták szétválasztani a rivális tüntetőket. Belfastban benzinbombákat dobtak a rendőrökre. A rendőrség Birmingham keleti részén is zavargásokkal küzdött.

Az elmúlt héten több tucatnyi rendőr sérült meg, üzletek, autók és házak rongálódtak meg az Egyesült Királyságban kitört zavargásokban.

A zavargások azután törtek ki, hogy Southportban múlt hétfőn késeléses támadásban megöltek három gyermeket. Ezt az interneten terjedő (hamis) pletykák követték, amelyek szerint a gyanúsított egy muszlim menedékkérő volt.

A hétvégén a miniszterelnök a zavargásokat „szélsőjobboldali gengszterkedésnek” minősítette, hétfőn pedig megígérte, hogy szigorítják a törvényt az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!