Egy hét kellett hozzá, de a Vatikán is megszólalt az olimpiai megnyitóval kapcsolatban

2024. augusztus 3. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héttel a 2024-es párizsi olimpia megnyitóünnepsége után a Vatikán is megszólalt, közleményben fejezte ki szomorúságát a „sok keresztényt és egyéb vallások híveit ért sérelem” miatt. A közlemény nem nevesíti, mire is gondolnak pontosan, de valószínűleg Az utolsó vacsorának gondolt nyitóképről van szó. Azt írják:

„A Szentszéket elszomorították a párizsi olimpiai játékok megnyitó ünnepségének bizonyos jelenetei, és csak csatlakozni tud azokhoz a hangokhoz, amelyek az elmúlt napokban sajnálatukat fejezték ki a sok keresztényt és egyéb vallások híveit ért sérelem miatt. Egy olyan rangos eseményen, ahol az egész világ a közös értékek mentén áll ki, nem engedhetőek meg olyan utalások, amelyek kigúnyolják sokak vallási meggyőződését.”

A közlemény végén a Szentszék hangsúlyozza, hogy „a véleménynyilvánítás szabadsága nyilvánvalóan nem kérdőjelezhető meg, de a mások tiszteletben tartása szabja meg a határait”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!