Robbanóanyagokat találtak Trump merénylőjének kocsijában és lakásán

2024. július 14. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség robbanóanyagokat (más források szerint robbanószerkezeteket) talált a Donald Trump elleni merényletet elkövető, majd a helyszínt biztosító mesterlövészek által lelőtt Thomas Matthew Crooks autójában – írja a Wall Street Journal. A CNN szerint Crooks otthonát is átkutatták, és ott is találtak robbanóanyagokat. Crooks a kampányesemény helyszínétől nagyjából 50 kilométerre, egy Bethel Park nevű pennsylvaniai kisvárosban élt. A merénylő autója a robbanóanyagokkal a kampánygyűlés közelében parkolt, egyelőre nem tudni, mi volt Crooks terve, ha sikerült volna élve eljutnia a kocsiig.

A merényletben használt fegyver pontos típusát egyelőre nem tették közzé, csak annyit tudni, hogy egy AR-15 jellegű félautomata gépkarabély volt. Ez az amerikai hadseregben is használt M16-os kereskedelmi forgalomban kapható, polgári változata, sok verziója létezik, több millió van belőlük közkézen Amerikában. Crooks fegyverét az apja vásárolta, legálisan.

A New York Post azt írja, a merénylet után a rendőrség rengeteg bejelentést kapott a kampánygyűlés helyszínén levő, gyanús csomagokról, amikben bombát sejtettek az emberek, de a technikusok egyelőre nem találtak robbanószerkezetet ezekben.

A támadó motivációjáról és hátteréről egyelőre nem sokat tudni, mindenesetre az FBI szerint egyedül hajtotta végre a merényletet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!