Alec Baldwin elsírta magát, amikor a bíró közölte: ejti az emberölési pert ellene

2024. július 13. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Könnyekben tört ki Alec Badwin amerikai színész, amikor az új-mexikói bíró bejelentette: elutasította az ellene indított pert. A színészt az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg a Rust című film forgatásán történt halálos lövöldözés miatt. A bíró arra hivatkozva ejtette az ügyet, hogy az bizonyítékokat tartottak vissza a védelemtől – írja a BBC.

A színészt nem először próbálták gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vád alá helyezni, 2023 áprilisában, két héttel a büntetőper kezdete előtt ejtették ellene a vádakat. Idén januárban ismét vádat emeltek ellene, de a második felmentés után már biztos, hogy többször nem kell bíróság elé állnia.

Alec Baldwin kezében 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben elsült a kellékként használt fegyver, a lövéstől meghalt a vezető operatőr, a 42 éves Halyna Hutchins, és megsebesült a rendező, Joel Souza. Mint kiderült, a kellékfegyverben éles lőszer volt.

Idén április közepén gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek mondták ki, és másfél év börtönre ítélték a film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet. Ő adta Baldwin kezébe az éles lőszerrel töltött fegyvert.

A Baldwin elleni per egyik kulcskérdése az volt, hogyan került éles lőszer a forgatásra. A színész ügyvédei azt állították, a rendőrség és az ügyészség olyan bizonyítékot – egy doboz töltényt – rejtett el, amely összefüggésbe hozható a lövöldözéssel. Az ügyészség azzal érvelt, hogy a lőszerek nem egyeztek a Rust forgatásán talált töltényekkel.

A pénteki tárgyalási napon a bíró haza is küldte az esküdtszéket, és több órán keresztül tanúkat hallgatott meg a bizonyíték visszatartásával kapcsolatban. Végül úgy ítélte meg, hogy az ügyészeknek kötelessége lett volna az információ átadása a védelemnek. „Az állam szándékosan visszatartotta ezt az információt, a bíróságnak pedig nincs módja arra, hogy ezt a hibát helyrehozza” – fogalmazott a bíró, és elfogadta a védelem indítványát a per elutasításáról.

A döntés kihirdetésekor Baldwin elsírta magát, majd megölelte a szintén zokogó feleségét.

Az ügyről, illetve annak hátteréről annak idején ebben a cikkben írtunk részletesen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!