Orbán a washingtoni NATO-csúcs után találkozik Donald Trumppal

2024. július 11. – 09:45

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a washingtoni NATO-csúcstalálkozó után Floridában meglátogatja Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt jelenlegi elnökjelöltjét. A Bloomberg információi szerint a találkozóra csütörtökön kerül sor Trump Mar-a-Lago nevű birtokán. Orbán és Trump idén márciusban ugyanitt találkoztak egymással.

A Bloomberg szerint Orbán floridai útja valószínűleg felerősíti majd azokat az aggodalmakat, amelyek szerint a magyar miniszterelnök közvetítőként működik Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök között. Ugyanakkor a látogatás részleteit ismerő, névtelenséget kérő forrás inkább informális találkozónak nevezte Orbán és Trump újabb egyeztetését. Hozzátette, Trump nem kérte Orbántól, hogy bármilyen orosz-ukrán békeszerződés megteremtésében segédkezzen.

Orbán Viktor és Donald Trump lehetséges találkozójáról kérdéseket küldtük a miniszterelnök sajtófőnökének, Havasi Bertalannak. Amint választ kapunk, frissítjük a cikket. Trump kampánycsapata egyelőre nem reagált a Bloomberg megkeresésre a találkozóval kapcsolatban.

Orbán néhány napja a Bildnek adott interjút, amelyben többek között „a béke emberének” nevezte Donald Trumpot (arról, hogy a republikánus elnökjelölt mennyire az vagy nem az, ebben a cikkben írtunk részletesen). Orbán kifejtette, szerinte jót tenne a világpolitikának, ha Trump visszatérne a Fehér Házba, ezért nagyon bízik a győzelmében.

A NER és az amerikai jobboldal komplex stratégiai, ideológiai és hatalomtechnikai kapcsolatáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!