Maradandó mozgásszervi károsodása lett Robert Ficónak

2024. június 30. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Maradandó mozgásszervi károsodása lett Robert Fico szlovák miniszterelnöknek az ellene elkövetett merénylet miatt, mondta Robert Kaliňák miniszterelnök-helyettes.

Kaliňák arra is utalt, hogy Fico hasüregével is gondok vannak. „Egy hasi lőtt seb után a szervek már nem úgy működnek, mint 17 vagy 30 éves korban” – mondta a Dennik N szerint. A miniszterelnök-helyettes a Fico egészségügyi állapotát még „mindig nagyon kiszámíthatatlannak” nevezte.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a kormány Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet, ötször lőtték meg. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával.

A merénylet után a Telex elment a támadás helyszínére, és jártunk Pozsonyban is. A magyar kormány a merénylet után rövid úton baloldalivá faragta Robert Fico merénylőjét, amit a kormánymédia egy álhírként terjedő fotóval próbált alátámasztani, miközben a 71 éves Juraj Cintula neonáci aktivista is volt már életében.

Ficót már otthon ápolják, nemrég azt mondta, szerinte június végén, július elején visszatérhet a munkához.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!