A New York Times szerkesztősége visszalépésre szólította fel Joe Bident

2024. június 29. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

A New York Times szerkesztősége felszólította Joe Biden amerikai elnököt, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségről – jelentették be pénteken. Biden csütörtökön borzalmasan szerepelt a Trumppal szembeni elnökjelölti vitán, ami után sokan pánikba estek a Demokrata Pártban.

„Biden csodálatra méltó elnök volt. Vezetése alatt a nemzet felvirágzott, és elkezdett foglalkozni egy sor hosszú távú kihívással, a Trump által feltépett sebek pedig elkezdtek begyógyulni” – írta a NY Times szerkesztősége pénteken megjelent cikkükben – „De a legnagyobb közszolgálat, amit Biden most tehet, hogy bejelenti, nem indul az újraválasztásért”.

A NYT az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb lapja, az, hogy ők kétségbe vonják Biden képességeit, és visszalépésre szólítják fel, hatalmas blama Biden kampányának. Biden csapatából igyekeztek jelentéktelennek beállítani a NYT döntését, és megjegyezték: „Legutóbb, amikor Joe Biden elvesztette a New York Times szerkesztőségének támogatását, elég jól járt” – utalva arra, hogy a Times 2020-ban az előválasztáson nem Bident, hanem Amy Klobuchart és Elizabeth Warrent támogatta.

A pénteki vita után egy kampányeseményen Joe Biden elismerte, hogy nem vitázik olyan jól, mint régebben. Szerinte viszont tudja a dolgát, az igazságot mondja Trump hazugságaival szemben, és elnökként elintézi, amire az embereknek szüksége van.

A vita után Obama az X-en azt írta: „Megtörténik, hogy nem sikerül jól egy vita. Higgyetek nekem, én már csak tudom. De ez a választás még mindig két olyan jelölt között zajlik, akik közül az egyik egész életében a rendes emberekért dolgozott, a másik pedig csak magával törődik.”

A Biden számára borzasztóan végződő vitáról itt írtunk hosszabban, a Demokrata Pártban később eluralkodó pánikról pedig ebben a cikkben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!