A szerb elnök nagyon kiakadt, amiért a fociválogatott horvát géppel utazott az Eb-re

2024. június 27. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Mindösszesen két pontot szerzett a 2024-es Európa-bajnokságon a szerb fociválogatott, és már ki is estek a bajnokságból, de már az indulásuk sem volt feszültségektől mentes: Aleksandar Vučić szerb elnök ugyanis nagyon kiakadt rájuk, amiért Belgrádból egy horvát géppel repültek az Eb-re.

„Szégyen. Vučić rendkívül dühös volt. Saját Air Serbiánk van, és mindannyian azzal a társasággal utazunk. Amikor a gép leszáll, büszkék lehetünk rá minden alkalommal, hogy láthatjuk az Air Serbiát” – erről Ana Brnabić volt szerb miniszterelnök, a szerb parlament jelenlegi elnöke beszélt a Happy TV-ben.

Az Index.hr szerint a történtekért Jovan Šurbatovićot, a Szerb Labdarúgó Szövetség főtitkárát okolták. Šurbatović a válogatott visszatérése után sajtótájékoztatón beszélt újságíróknak a történtekről. Azt mondta, nem horvát, hanem német gépen szálltak fel. „A válogatott csapatmenedzsere általában charter járatokat bérel a válogatott igényeire olyan helyzetben, amikor az Air Serbia gépei nem állnak rendelkezésünkre. Ilyenkor ajánlatokat gyűjt a szakmai stáb igényeihez, azaz óradíjakhoz, kapacitásokhoz, és kiválasztja a legjobb megoldást.”

A csapat csak később tudta meg, hogy a gép horvátként volt nyilvántartva, holott egy németországi cégen keresztül intézték a foglalást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!