Betiltották Oroszországban a 444.hu-t és a Digi24-et

2024. június 25. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

81 európai hírszolgáltató elérését korlátozza Oroszország június 25-étől, írta a 444.hu, amely egyetlen magyar híroldalként került fel az orosz külügyminisztérium tiltólistájára.

Az orosz külügy közleménye szerint a tiltással arra válaszoltak, hogy az Európai Unió Tanácsa május 17-én úgy döntött, június 25-től megtiltja három orosz média, a RIA Novosztyi, az Izvesztyia Médiainformációs Központ és a Rosszijszkaja Gazeta „minden műsorszórási tevékenységét”, idézi a 444.hu.

A listára olyan médiaszolgáltatók kerültek fel, amelyek „rendszeresen terjesztenek hamis információkat a különleges katonai művelet menetéről”.

A tiltólistán a Pro TV International tévécsatorna, és weboldalai, a stirileprotv.ro és a protv.ro, a Digi24 tévécsatorna és a digi24.ro, illetve a B1TV tévécsatorna és a b1tv.ro weboldal szerepel a romániai műsorszolgáltatók közül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!