Jachtról kilőtt tűzijátékban lett oda a görög Ídra szigetének egyetlen fenyőerdője

2024. június 22. – 22:48

Jachtról kilőtt tűzijátékban lett oda a görög Ídra szigetének egyetlen fenyőerdője
Sírkeresztek sziluettje az erdőtűzben a görögországi Látasz faluban, 2024. június 22-én – Fotó: Giorgos Moutafis / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhárom embert letartóztattak a görögországi Ídra szigetén keletkezett erdőtűz után. A hatóságok szerint egy jachtról indított tűzijáték okozta az Athéntól délre fekvő, híres turistasziget egyetlen fenyőerdőjét felégető tüzet, írja a BBC.

Ándrosz és Szalamina szigetén, valamint Görögország más részein is erdőtüzek pusztítanak, szombaton országszerte több száz tűzoltó küzdött a viharos erejű szél gerjesztette lángokkal.

Az Égei-tengeren fekvő Ándroszon több mint 30 tűzoltó oltotta a lángokat két repülő és öt helikopter támogatásával. A szigeten óvatosságból négy települést evakuáltak. A tűzoltóság szóvivője szerint további erősítést várnak a nap folyamán. Sérülésekről vagy anyagi károkról nem kaptak jelentést.

A Peloponnészoszi-félszigeten is számos erdőtűz pusztít, pénteken egy 55 éves férfi hunyt el kórházban, aki a félsziget nyugati részén, Iliában szenvedett égési sérüléseket.

A tűzoltóknak szombaton Athéntól nyugatra fekvő Szalamina-szigeten és a fővárostól 30 kilométerre keletre is sikerült megfékezniük az erdőtüzeket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!