Megszavazták a követők, hogy Magyar Péter beüljön az Európai Parlamentbe

2024. június 18. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter hétfőn szavazást indított a Tisza Párt honlapján arról, legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban, a követők pedig hétfő estig 75,6 százalékban igennel válaszoltak, ez alapján Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe a következő ciklusban, írta a Telex.

A Tisza Párt alelnöke kedd reggeli posztjában azt írta, este élő bejelentkezésben ismerteti a döntését és válaszol a kérdésekre, észrevételekre.

Magyar a választás előtt még azt mondta, hogy nem fog beülni az Európai Parlamentbe, csak szimbolikusan lesz listavezetője a Tisza Pártnak, később azonban több érvet is felsorolt amellett, hogy szerinte miért érné meg mégis, ha EP-képviselő lenne, emlékeztetett a Telex. Magyar szerint például az Európai Néppárton könnyebben érhetnének el politikai eredményeket, ha ő vezetné a Tisza Párt delegációját.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és európai parlamenti frakcióvezetője múlt héten Budapesten tárgyalt Magyar Péterrel arról, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselője miként tudna csatlakozni a néppárti frakcióhoz.

A KDNP korábban közölte, hogy ha Magyar Pétert vagy a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor képviselőjük, Hölvényi György kilép onnan. A Fidesz már 2021-ben távozott a frakcióból és a csoport mögött álló pártcsaládból is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!