Katalin hercegné először jelent meg nyilvános rendezvényen, mióta bejelentették kezelését

2024. június 15. – 14:07

frissítve

Katalin hercegné először jelent meg nyilvános rendezvényen, mióta bejelentették kezelését
Vilmos walesi herceg, Katalin walesi hercegné, György herceg, Lajos herceg és Charlotte hercegnő a Buckingham-palota erkélyén 2024. június 15-én – Fotó: Hollie Adams / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Katalin hercegné a Buckingham-palotába, hogy részt vegyen a király hivatalos születésnapi parádéján – írta meg a CNN. Ez a hercegné első nyilvános megjelenése azóta, hogy bejelentette: kemoterápiás kezelést kap.

A hercegnét és férjét, Vilmos herceget a parádé kezdetekor látták behajtani a palota udvarába. A walesi hercegnét és családját később aztán a Glass State Coach, az uralkodó egyik hintójának az ablakában is látni lehetett, később pedig csatlakoztak a Buckingham-palota erkélyen álló királyi családtagokhoz.

Katalin hercegné és családja a Glass State Coach, az uralkodó egyik legfontosabb állami hintójának ablakában – Fotó: Chris J Ratcliffe / Reuters
Katalin hercegné és családja a Glass State Coach, az uralkodó egyik legfontosabb állami hintójának ablakában – Fotó: Chris J Ratcliffe / Reuters

A Trooping the Colour nevet viselő katonai parádét idén az ír gárda vezeti, és az 1400 tiszt mellett négyszáz zenész és kétszáz ló is felvonul. Egy 260 éves hagyomány szerint minden évben ezen a napon ünneplik a brit uralkodó születésnapját, miközben III. Károly valójában novemberben született. Egy héttel korábban Katalin hercegné még bocsánatkérő levelet írt az ír gárdának, amiért nem tudott részt venni az esemény főpróbáján.

Katalin hercegné az év elején hasi műtéten esett át, utána pedig hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől. Az eltűnése miatt rengeteg konteó terjedt, majd a hercegné március 22-én bejelentette, hogy rákos sejteket találtak nála, és kemoterápiás kezelést kap. Elmondása szerint januárban, az alhasi műtétje előtt még nem tudták, hogy rákos sejtek is jelen lennének a szervezetében, de a beavatkozás után a tesztek már kimutatták azokat. A hercegné szerint sokként érte családját a hír, és jelenleg a kemoterápia kezdeti fázisában van. Azóta semmilyen nyilvános rendezvényen nem vett részt.

A hercegné pénteken kiadott közleményében arról beszélt, hogy még néhány hónapig eltarthat kemoterápiás kezelése. „A rossz napokon az ember gyengének és fáradtnak érzi magát, és kénytelen megengedni a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni abból, hogy éppen jól vagy” – írta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!