Jimmy Fallon, Whoopi Goldberg, Chris Rock és egy rakás humorista vicceskedett Ferenc pápával a Vatikánban

2024. június 14. – 16:32

Jimmy Fallon, Whoopi Goldberg, Chris Rock és egy rakás humorista vicceskedett Ferenc pápával a Vatikánban
Humoristák a pápa audienciáján 2024. június 14-én – Fotó: Vatican Media / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint száz humorista, köztük Stephen Colbert, Jimmy Fallon, Stephen Merchant, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock és Whoopi Goldberg találkozott Ferenc pápával a Vatikánban pénteken – írja a BBC.

Amerikai sajtóbeszámolók szerint Jimmy Fallon amerikai humorista és műsorvezető annyira belemelegedett a teremben összegyűlt vendégek szórakoztatásába, hogy a pápa munkatársainak kellett elcsitítaniuk, mielőtt az egyházfő megérkezett volna. A képek tanúsága alapján azért a hangulatra azután sem lehetett panasz.

A 15 országból érkezett 107 humoristával tartott audiencia során a pápa méltatta a humoristákat, akik képesek derűt és mosolyt terjeszteni „egy olyan világban, ahol az embereket számos társadalmi és személyes vészhelyzet” terheli.

„Összehozzátok az embereket, mert a nevetés ragadós” – mondta.

„Természetesen lehet nevetni Istenen is, és ez nem istenkáromlás” – mondta a katolikus egyház vezetője a humoristáknak, hozzátéve, hogy „ezt meg lehet tenni anélkül, hogy a hívők vallási érzéseit megsértenénk”.

Whoopi Goldberg és Ferenc pápa 2024. június 14-én – Fotó: Simone Risoluti / Vatican Media / AFP
Whoopi Goldberg és Ferenc pápa 2024. június 14-én – Fotó: Simone Risoluti / Vatican Media / AFP

A pápa a jelenlegi globális eseményekre utalva azt mondta a humoristáknak, hogy bár a mai kommunikáció „gyakran konfliktusokat szül”, a komikusok képesek összehozni a különböző valóságokat. „Sokat kell még tanulnunk önöktől” – mondta.

A rövid beszéd után a pápa egyesével is találkozott az előadóművészekkel, és mindegyikükkel váltott pár szót. Igaz, ezek az interakciók elég egyoldalúra sikeredtek, a humorista-műsorvezető Conan O' Brian például utólag az újságíróknak azt mondta, csodálatos élmény volt a találkozás, igaz, a pápa olaszul beszélt, ezért fogalma sincs, mit mondott neki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!