Hirtelen áradt meg egy olaszországi folyó, elsodort a mederből három összekapaszkodó fiatalt

2024. június 1. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Elsodort három fiatalt a megáradt Natisone folyó pénteken Olaszországban – írja a Rai. Az egy fiúból és két lányból álló társaság egy olyan helyen ment be a folyómederbe, ahol tilos volt fürdeni. A gyorsan megáradt folyóból nem tudtak kikecmeregni, így a víz elsodorta őket. Péntek délután látták őket utoljára, szombaton még nem találták meg őket.

Péntek délután kettőkor riasztották a rendőrséget, hogy az észak-olaszországi Premeriacco település mellett, a Natisone folyó medrében van három bajba jutott fiatal. Ők valószínűleg akkor mentek be a folyóba, amikor annak még kicsi volt a sodrása, ez azonban rövid időn belül másodpercenként 15 köbméterről 250 köbméterre emelkedett.

A három fiatal egy ideig összekapaszkodott, hogy jobban bírják a sodrást. A helyszínre tűzoltók érkeztek, akik egy daruról létrát és kötelet eresztettek le. A fiatalok megpróbáltak belekapaszkodni a kötelekbe, de nem sikerült megkapaszkodni és magával rántotta őket a sodrás. A folyóban összekapaszkodó fiatalokról készült felvételt itt lehet megnézni:

Eltűnésük után csónakkal és helikopterekkel kezdték őket keresni, de szombat délelőttig nem találták meg őket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!