Öt helyen lőtték át Fico vékonybelét

2024. május 29. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

A május 15-i handlovái kormányülés után meglőtt miniszterelnök konkrét sérüléseiről beszélt Erik Kaliňák, a Smer-SD képviselője. Ez az első alkalom, hogy a kormány tagjai a meglőtt miniszterelnök konkrét sérüléseiről nyilatkoznak – írja a Paraméter című dunaszerdahelyi lap.

A smeres képviselő azt mondta, hogy Robert Fico vékonybele több ponton is megsérült, konkrétan öt helyen lőtték át. Erik Kaliňák egy Kysucké Nové Mesto-i beszélgetésen részletezte a Ficót ért sérüléseket.

„Ott voltam a helyszínen, beszéltem az orvosokkal, millimétereken múlt, hogy a sérülés végzetes legyen” – idézi Kaliňákot a Postoj.sk portál, hozzátéve, a lövés úgy találta el a vékonybelet, hogy ötször átlőtte, „de az orvosok csodát tettek”.

A kormányhivatal arról adott ki tájékoztatást, hogy a miniszterelnök állapota napról napra javul.

Vasárnap azt írtuk, hogy továbbra is súlyos Robert Fico állapota, a szlovák miniszterelnök rehabilitációja legalább fél évet vehet igénybe. Ján Richter, Fico párttársa a szlovák közmédia vasárnapi műsorában elmondta, hogy beszélt a miniszterelnökkel telefonon. A Smer parlamenti képviselője szerint Robert Fico év végére felépülhet, de csak ha addig nem jön közbe semmi váratlan a rehabilitációja során. Richter arról is beszélt, hogy Fico sérülései rendkívül súlyosak, ezért is lenne felelőtlenség a gyors visszatérésére számítani.

Ezzel párhuzamosan a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház is kiadott egy közleményt, amely szerint Fico egészségi állapota megfelel a várakozásoknak.

Ficót május 15-én lőtték meg, a gyomrán is megsérült. A merénylet után a Telex elment a lövés helyszínére, és jártunk Pozsonyban is. A magyar kormány a támadás után rövid úton baloldalivá faragta Robert Fico merénylőjét, amit a kormánymédia egy álhírként terjedő fotóval próbált alátámasztani, miközben a 71 éves Juraj Cintula neonáci aktivista is volt már életében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!