Robert Fico már kommunikál

2024. május 20. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább javul Robert Fico, már stabil állapotban van, kommunikál és a gyulladások is fokozatosan csökkennek a szervezetében, írja közleményben a szlovák miniszterelnököt kezelő kórház.

Ficót múlt szerdán lőtték meg, a gyomrán is megsérült. A szlovák belügyminiszter hétvégén már arról beszélt, hogy a nyomozók vizsgálják, a merénylő egyedül cselekedett-e.

A merénylet után a Telex elment a lövés helyszínére, ahol szemtanúk arról számoltak be, hogy 4-5 lövést hallottak, aztán csak a sikításokat. Azt mondták, az emberek sokkot kaptak az eset után, szerintük „ilyen soha nem volt még Szlovákiában”. Jártunk Pozsonyban is, ahol több rendőrt látni most az utcákon, de az, hogy a szlovák miniszterelnök ellen merényletet követtek el, inkább abból érződik, hogy mindenki erről beszél.

A magyar kormány közben baloldalivá faragta Robert Fico merénylőjét, amit a kormánymédia egy álhírként terjedő fotóval próbál alátámasztani. Pedig a 71 éves Juraj Cintula neonáci aktivista volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!