Ketten meghaltak, öten eltűntek a Verőcénél történt dunai hajóbalesetben

2024. május 19. – 17:15

Ketten meghaltak, öten eltűntek a Verőcénél történt dunai hajóbalesetben
Rendőrök helyszínelnek a sérült szállodahajónál a Dunán 2024. május 19-én – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Halálos hajóbaleset történt szombatról vasárnapra virradóra a Budapesttől északra, a Duna-kanyarban található Verőce község közelében, írta a magyar köztévé információi alapján a Telex.

Az incidensről egyelőre annyit tudni, hogy egy svájci szállodahajóval ütközött egy motorcsónak, és a baleset következtében ketten meghaltak, öten pedig eltűntek.

Május 18-án éjjel Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, később egy férfi holttestét a településtől délre a parton találták meg, egy nő holttestét pedig a Megyeri híd magasságában a Dunán. Rátaláltak egy sérült kisgéphajóra is, majd Komáromnál megállítottak egy szállodahajót, amelynek oldala sérült volt.

Az információk szerint a motorcsónakon nyolc felnőtt tartózkodott, három férfit és két nőt nagy erőkkel keresnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

A Telex helyszíni beszámolója szerint a balesetben érintett, Heidelberg nevű hajón rendőrségi helyszínelés zajlik, a fedélzeten tartózkodó 110 utas a kihallgatás végéig nem hagyhatja el a hajót.

A Heidelberg kapitánya egy szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán, tudták meg a Telex újságírói. Mint írták, a helyszínen lévőket az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy a kisebb hajó hogyan kerülhetett este 10 után a Duna közepére, abba a sávba, amit a szállodahajóknak és egyéb nagy járműveknek tartottak fenn. A szállodahajó kapitánya állítólag észre sem vette, hogy a hajó ütközött egy másikkal, a baleset után még két órát vezette a járművet, majd éjfélkor leváltották, és elment aludni, majd csak ébredés után tudta meg, hogy a hajó korábban balesetet szenvedett.

Öt évvel ezelőtt, 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében szintén egy szállodahajó, a Viking Sigyn ütközött a Hableány sétahajóval, amely elsüllyedt. A sétahajón 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott, hét turistát sikerült kimenteni, 27-en meghaltak, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván, emlékeztet a lap.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!