Porig égett egy óriási bevásárlóközpont Varsóban

2024. május 12. – 17:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kigyulladt és leégett egy hatalmas bevásárlóközpont a lengyel főváros, Varsó Bialoleka kerületében. A Marywilska 44 nevű bevásárlóközpontban 1400 bolt volt, az épület 80 százaléka lángolt, írja az ABC News.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűzben senki sem sérült meg. Az oltáson 50 csapattal dolgoztak a tűzoltók és a katasztrófavédelem, köztük vegyi é környezeti veszélyelhárításra specializálódott alakulatokat is bevetettek.

A tűz miatt a hatóságok figyelmeztető sms-eket küldtek a varsóiaknak, akiket arra szólítottak, hogy a füst miatt vasárnap inkább ne nyissanak ablakot, és maradjanak otthon.

A tűzesetből azért nem lett nagyobb tragédia, mert a mélyen katolikus Lengyelországban vasárnap általános boltzár van, vagyis a lángok felcsapásakor a bevásárlóközpont szerencsére üres volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!