Első futómű nélkül landolt egy Boeing az isztambuli repülőtéren

2024. május 8. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Meghibásodás miatt orrfutómű nélkül szállt le a FedEx Airlines egyik Boeing 767-es teherszállító repülőgépe szerdán az isztambuli repülőtéren, sérülés nem történt – írja az MTI.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről felszállt Boeing pilótája értesítette az isztambuli repülőtér irányítótornyát, hogy nem nyílik ki a futóműve, ezért a torony segítségét kérte, hogy landolni tudjanak, így sikerült a kifutópályán tartania a 767-est. A hiba okáról egyelőre sem a Boeing, sem a repülőtér nem adott ki tájékoztatást.

A leszállásról készült videofelvételeken az látszik, hogy szikrák repkedtek és füst gomolyog, miközben a repülőgép talajjal érintkező első részével végigsiklik a kifutópályán, majd megállás után a készenlétbe helyezett reptéri mentőegységek tűzoltóhabot fecskendeznek rá.

Az elmúlt időszakban sok incidens történt a Boeing gépekkel: kiszakadt kerekek, ajtópanelek, kilazult rögzítések, üzemanyag-szivárgás.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!