Magyarországi szerkesztőségeket perelt be Orbán Viktor

2024. május 3. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

Több szerkesztőséget beperelt Orbán Viktor magánszemélyként, amiért azok lapszemlében lehozták, hogy a Spar üzletlánc átalakította működését és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét, írja a Media1-re hivatkozva a Telex.

A magyar miniszterelnök többek között a 24.hu, a 444.hu, a Klubrádió, a Hírklikk szerkesztőségeit perelte be, de az Index.hu-t és az Economx-ot is. A hírt a Klubrádió, illetve a 24.hu főszerkesztői, a Hírklikk egyik illetékese és a 444.et kiadó Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatója is megerősítette a Telexnek.

A Media1 úgy tudja, Orbán Viktor azok miatt a cikkek miatt indított pert, amelyekben a sajtótermékek azt írták, a Spar Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét, így akadályozva meg, hogy a miniszterelnökhöz közeli oligarchák megszerezzék a vállalatot. A témáról először az Economx számolt be, ezt vette át a többi perbe vont médium.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!